19.8 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ιτούδης: «Είμαστε χαμαιλέοντες και μου αρέσει»

Ο Δημήτρης Ιτούδης απέδωσε δημόσια τα εύσημα στους παίκτες του για την αντίδραση που έβγαλαν μετά το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα με τον Ολυμπιακό και ανέλυσε το πώς έφτασε η ΤΣΣΚΑ σε άλλη μία νίκη.

«Ούτε στα φιλικά δεν παίζουμε όπως πάιξαμε στο πρώτο δεκάλεπτο, ακόμα κι εκεί θέλουμε να έχουμε μια ταυτότητα και μια συνέπεια στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός είχε βέβαια έναν πολύ ζεστό ΝτόρσεΪ, αλλά εμείς του δώσαμε και χώρους. Ευτυχώς το συνειδητοποιήσαμε πολύ νωρίς ότι μπορούσαμε να παίξουμε πολύ καλύτερα, φτάσαμε στο 20-25 του δεκαλέπτου που ήταν πολύ τιμητικό για την εικόνα μας και μετά φτιάξαμε έναν πιο μπασκετικό τόνο.

Ανοίξαμε λίγο τη ρακέτα με ψηλούς που μπορούν να σουτάρουν, δώσαμε τη δυνατότητα στον Ουίλ αλλά και στον Αλεξ και τον Ντάνι να βρουν διαδρόμους και γενικά είχαμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Μπορεί να ακούγεται απλό έτσι που τα λέω γρήγορα, αλλά κάποιοι πρέπει να φτιάξουν αυτές τις καταστάσεις μέσα στον αγώνα και να μείνουμε όλοι ψύχραιμοι.

Μου αρέσει που η ομάδα μου είναι σαν χαμαιλέοντας δηλαδή προσαρμόζεται ανάλογα με την περίσταση, ξέρει να προστατεύεται. Σήμερα ήταν μια καλή μέρα για τον Τζόελ Μπολομπόι ο οποίος προέρχεται από πολύμηνα απουσία λόγω τραυματισμού και για κανέναν δεν είναι εύκολο μετά από τόσο καιρό. 

Συνεχίζουμε να παίρνουμε αποτελέσματα με τόσο σημαντικές απώλειες, και οι τρεις παίκτες που λείπουν είναι βασικοί, δημιουργοί, πρωταγωνιστές. Ολοι οι παρόντες όμως έχουν ψυχή», είπε ο Ελληνας προπονητής. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ