17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιτούδης: «Δυστυχώς πρωταθλήτρια φέτος ήταν η πανδημία»

Ο Δημήτρης Ιτούδης επικρότησε την απόφαση της Εuroleague να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα ενώ μίλησε για το μέλλον στην ΤΣΣΚΑ, για το ενδεχόμενο του ΝΒΑ αλλά και για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δεν θα μπει στην διαδιkaσία να υπερασπιστεί τον τίτλο της μέσα στο παρκέ, καθώς η Εuroleague έβαλε οριστικό λουκέτο για την φετινή σεζόν αλλά ο Δημήτρης Ιτούδης μιλώντας στο ισραηλινό μέσο Sport5.co.il σχολίασε θετικά την απόφαση αυτή.

«Είναι μια στενάχωρη ημέρα για τον αθλητισμό και την Euroleague. Ο πρωταθλητής προκύπτει συνήθως από τους αγώνες στα παρκέ. Δυστυχώς, φέτος πρωταθλήτρια είναι η πανδημία. Ωστόσο, πιστεύω πως ήταν μια έξυπνη απόφαση και την επικροτώ. Σε μερικές χώρες, για παράδειγμα, τα εγχώρια πρωταθλήματα έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν.

Στη Ρωσία δεν επιτρέπεται να προπονούμαστε καν. Εάν ξεκινούσε εκ νέου η Euroleague, θα παίζαμε κόντρα σε αντιπάλους που είχαν παίξει 10-15 παιχνίδια, ενώ εμείς δεν θα είχαμε παίξει κανένα. Είναι ένα από τα πολλά γεγονότα. Οι 11 ομάδες συμφώνησαν σε ένα εμπόδιο που δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί. Οπότε, πιστεύω πως η απόφαση του Μπερτομέου και των ομάδων ήταν έξυπνη, αν και, το επαναλαμβάνω, ήταν κρίμα που δεν είχαμε πρωταθλητή φέτος».

Στη συνέχεια μίλησε για το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ: «Θα πρέπει να το ακούσω επίσημα από τον πρόεδρό μου αυτό. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο να μιλήσει με τους χορηγούς, να δει τα οικονομικά δεδομένα και μετά να μιλήσει με όλους. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αριθμούς. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, γιατί τόσα χρόνια μας στηρίζουν και πιστεύουν στην ομάδα μας. Θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε καλύτεροι και πιο δυνατοί την επόμενη χρονιά».

Η συζήτηση μετά πήγε στο ΝΒΑ: «Δεν είναι όνειρό μου. Βρίσκομαι σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και είμαι χαρούμενος εδώ. Δεν είμαι άνθρωπος που κάνει μεγάλα σχέδια για το μέλλον. Τώρα θέλω να φτιάξουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα για την ΤΣΣΚΑ» ενω στο τέλος αναφέρθηκε στον Γιάννη Σφαιρόπουλο:

«Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ένας εξαιρετικός προπονητής. Έχουμε πολύ καλή σχέση, εκτιμώ αφάνταστα την δουλειά του».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ