25.2 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Ιταλική μονομαχία στους πάγκους στο Μπάμπεργκ

Αν ξεχαστούν, μπορεί και να μοιράσουν την απόσταση και να βρεθούν να τα λένε εκεί μπροστά στην γραμματεία οι δυο τους. Σιμόνε Πιανιτζιάνι και Λούκα Μπάνκι μοιράζονται μια κοινή πορεία χρόνων στους πάγκους. Ο Μπάνκι ήταν βοηθός του Πιανιτζιάνι στην Σιένα από το 2007 ως το 2012, όταν αυτή μεγαλουργούσε, πριν τα οικονομικά προβλήματα την ρίξουν από την κορυφή.

Απόψε (29/3, 21.00) στην Γερμανία ο Μπάνκι υποδέχεται ως προπονητής της Μπάμπεργκ τον Πιανιτζιάνι, ο οποίος καθοδηγεί την Αρμάνι Μιλάνο. Στην οποία, παρεμπιπτόντως, ο Μπάνκι ήταν προπονητής από το 2013 ως το 2015. Διάστημα στο οποίο η ιταλική ομάδα είχε φτάσει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και είχε κατακτήσει το ιταλικό πρωτάθλημα. Οι δύο Ιταλοί προπονητές πάντως θα παίξουν χωρίς… άγχος σήμερα, καθώς οι ομάδες τους έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης και θα έχουν να παλέψουν για το γόητρο.

«Πλέον προτεραιότητά μας είναι το πρωτάθλημα Γερμανίας», παραδέχθηκε ο Μπάνκι με το «αλλά» να έρχεται: «Αλλά, είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι μας στην Ευρωλίγκα και θέλουμε να αφήσουμε τους φίλους της ομάδας με μια ευχάριστη ανάμνηση της σεζόν. Το ρεκόρ στη διοργάνωση δείχνει ξεκάθαρα πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα. Και οι δύο αντίπαλοι απόψε θα προσπαθήσουνε να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη συνέχεια».

Ο Πιανιτζιάνι επεσήμανε πως «η Μπάμπεργκ άλλαξε κάτι τώρα τελευταία με τον Ρούμπιτ να παίζει στο 4 και τον Ράιτ στο τρία για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε γίνονται ψηλότερη ως ομάδα και είναι κάτι που πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας». Ο Ιταλός προπονητής θεωρεί καθοριστικό το να καταφέρει να ελέγξει το τέμπο του αγώνα η ομάδα του και να αποτρέψει τους εύκολους πόντους από αιφνιδιασμό που παίρνει η γερμανική ομάδα: «Δεν είμαστε 100% υγιείς, θα πρέπει να μοιράσουμε το χρόνο και να έχουμε σταθερή απόδοση και τα σαράντα λεπτά του αγώνα. Προερχόμαστε από δύο καλές εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν είχαμε σταθερότητα σε όλη τη διάρκειά τους. Είναι κλειδί για εμάς για να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, για να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη και να ετοιμαστούμε για τα πλέι οφ στην Ιταλία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ