16.1 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ιταλία και Σλοβενία διεκδικούν το 13άρι της…παραμονής.

Ιταλία και Σλοβενία θα διεκδικήσουν αύριο τη 13η θέση στο Ευρωμπάσκετ κάτω των 20 ετών στην Κρήτη και παράλληλα την παραμονή τους στην Α' κατηγορία, καθώς ο ηττημένος θα ακολουθήσει Τσεχία και Λετονία στη Β' κατηγορία.  Οι Ατζούρι νίκησαν με δραματικό τρόπο την Τσεχία ενώ οι Σλοβενοι έκαναν περίπατο κόντρα στους Λετονούς.  Πιο αναλυτικά:

ΙΤΑΛΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ  55-53

Μπορεί να είχε 0/5 τρίποντα, αλλά με δικές του βολές ενάμιση δευτερόλεπτο πριν το τέλος ο Μάρκο Τιμπέρι οδήγησε την Ιταλία στη νίκη  θρίλερ επί της Τσεχίας με 55-53 ρίχνοντάς την στη Β' κατηγορία. Ομως ο νεαρός φόργουορντ έπαιξε με τη φωτιά ευστοχώντας και στη δεύτερη βολή, αφού έδωσε την ευκαιρία στους Τσέχους να "κλέψουν" το ματς, αλλά το τρίποντο του Βάνα δεν βρήκε στόχο. Οι Τσέχοι αυτοκτόνησαν καθώς είχαν την τελευταία επίθεση του αγώνα με το σκορ ισόπαλο (53-53) αλλά όχι μόνο αστόχησαν με τον Σεχνάλ, αλλά ο Νόβακ στην προσπάθειά του να πάρει επιθετικό (και ενώ είχαν εξασφαλισμένη την παράταση) έκανε φάουλ στον Τιμπέρι στο 1.5 δευτερόλεπτο πριν το φινάλε ! 

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ: 

 

ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ 78-50

Στο άλλο παιχνίδι για τις θέσεις 13-16, η Σλοβενία με πρωταγωνιστή τον Ζαν Μάρκ Σίσκο επικράτησε πολύ άνετα της Λετονίας (78-50) και θα διεκδικήσει αύριο την 13η θέση στη διοργάνωση της Κρήτης.  Ο νεαρός άσος των Σλοβένων σημείωσε 19 πόντους,  μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ και είχε επίσης 2 κοψίματα και άλλα 2 κλεψίματα μετατρέποντας το παιχνίδι σχεδόν σε προσωπική παράσταση. Επίσης 14 πόντους σημείωσε ο Ντούρνικ και 12 ο Ματσούρα για τους νικητές, ενώ για τους Λετονούς οι 14 πόντοι του Σαουλίτις δεν στάθηκαν αρκετοί για να αποφύγουν την ήττα. Οι Λετονοί ανεξάρτητα τι θα κάνουν στο τελευταίο τους παιχνίδι υποβιβάζονται στην Β΄κατηγορία.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ