16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ιστορική στιγμή στο Ιράν για τον γυναικείο αθλητισμό

Μια ιστορική στιγμή έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη, καθώς άντρες επιτράπηκενα παρακολουθήσουν έναν αγώνα μπάσκετ γυναικών. Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά: Άντρες να γίνουν αυτόπτες μάρτυρες ενός αθλητικού γεγονότος στο οποίο πρωταγωνιστούν γυναίκες! Είναι ένα διαφορετικό Δελτίο Τύπου από την FIBA,το οποίο εκδόθηκε χθες και το οποίο στέλνει πολλά μηνύματα!

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Τεχεράνης, Μαχμούντ Μασούν και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Αλί Τοουφίχ ήταν παρόντες, όπως και ο Λούμπομιρ Κοτλέμπα από τη FIBA. Ο αγώνας ήταν μια ευκαιρία για τους εκπροσώπους της FIBA να παρακολουθήσουν έναν αγώνα με τις αθλήτριες να φορούν hijab. Είναι κάτι που προηγείται της σύσκεψης της FIBA τον επόμενο μήνα, στην οποία θα συζητηθεί και τροπολογία σχετικά με το θέμα αυτό.

 

Ο Μαχμούντ Μασούν τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη FIBA για την ευκαιρία αυτή και τη στήριξή της προς εμάς όλα αυτά τα χρόνια. Η σημερινή είναι μια ιστορική μέρα όχι μόνο για το Ιράν, αλλά για όλο τον Μουσουλμανικό κόσμο. Ελπίζουμε πως η FIBA θα πάρει μια θετική απόφαση για το θέμα».

Ο γενικός γραμματέας της FIBA και μέλος της ΔΟΕ, Πάτρικ Μπάουμαν δήλωσε: «Είναι μια ιστορική στιγμή για τα σπορ και τις γυναίκες αθλήτριες στο Ιράν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομοσπονδία και τις αρχές στο Ιράν που έκαναν ένα τέτοιο, χωρίς προηγούμενο γεγονός, πραγματικότητα!»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ