22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ιστορική προσπέραση του Καλάθη στον Φώτση

Ο Νικ Καλάθης ήταν ο κορυφαίος της αποψινής νίκης του Παναθηναϊκού στη Ρωσία σε ένα παιχνίδι που είχε μία ιδιαιτερότητα γι' αυτόν. Φτάνοντας τις 187 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα, έγινε ο 4ος της σχετικής λίστας των “πράσινων” αφήνοντας πίσω του τον Αντώνη Φώτση. Ο Batman μέτρησε 186 συμμετοχές στη διοργάνωση, παίζοντας με τον Παναθηναϊκό στη σεζόν 2002-03, στην τριετία 2008-11 και στην τετραετία 2013-17.

 


Με μία ξεχωριστή επίδοση επιστρέφει στην Ελλάδα και ο Ιωάννης Παπαπέτρου που έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα, σε διψήφια επίδοση ριμπάουντ. Ο διεθνής φόργουορντ μέτρησε 11 ριμπάουντ, δύο περισσότερα από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του αφού είχε εννιά τον περασμένο Μάρτιο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Οχτώ από τα 11 ριμπάουντ του Παπαπέτρου, ήταν στην άμυνα και με αυτά έγινε ο 24ος παίκτης στην ιστορία των “πράσινων” στη διοργάνωση, που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό (107).

 


Πολύτιμη ήταν και η συνεισφορά του Ίαν Βουγιούκα που εκτός των άλλων, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με τις τρεις τάπες που μοίρασε. Στην ίδια επίδοση έφτασε ως παίκτης του Παναθηναϊκού στις 9 Φεβρουαρίου 2012 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και ως παίκτης της Ζαλγκίρις στις 8 Ιανουαρίου 2016 σε ματς με την Μπάμπεργκ.

 


Πολλές συνεργασίες και λίγα λάθη ειδικά για ένα εκτός έδρας παιχνίδι, αποτυπώθηκαν για τον Παναθηναϊκό σε έναν εντυπωσιακό συντελεστή (27/9) που διαδραμάτισε σημαντικό, αν όχι καθοριστικό, ρόλο στη νίκη επί της Ζενίτ.

 


Με τις 27 ασίστ που είχε στο αποψινό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την 4η καλύτερη επίδοση της ιστορίας του στην Ευρωλίγκα και σημείωσε την καλύτερη επίδοση του στην τελευταία τετραετία αφού είχε και πάλι 27 ασίστ, στις 13 Νοεμβρίου 2015 απέναντι στη Ζαλγκίρις. Κορυφαία “πράσινη” επίδοση παραμένει πάντως εκείνη των 31 ασίστ απέναντι στην τότε Λαμποράλ Κούτσα -νυν Μπασκόνια- στις 25 Οκτωβρίου 2013.

 


Από τα χέρια του Νικ Καλάθη βέβαια έφυγαν οι περισσότερες ασίστ του “τριφυλλιού”. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έφτασε για τρίτη φορά στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα σε επίδοση 15 τουλάχιστον ασίστ. Είχε 15, επίδοση που ξεπέρασε στις 17 Απριλίου 2018 κόντρα στη Ρεάλ για τα πλέι οφ) με 16 και βέβαια κόντρα στην Μπουντούτσνοστ τον περασμένο Απρίλιο, όταν μοίρασε 18 ασίστ.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ