16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ιστορική προσπέραση του Καλάθη στον Μπατίστ

Ήταν σε ένα ακόμη παιχνίδι ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού και μπορεί να μην απέτρεψε την ήττα στο ματς με τη Βαλένθια, αλλά έφτασε σε ένα επίτευγμα με ιστορική χροιά. Ο Νικ Καλάθης με τη 205η εμφάνιση του στην Ευρωλίγκα με τα πράσινα έγινε ο 3ος της σχετικής λίστας προσπερνώντας τον, για μία τριετία συμπαίκτη του, Μάικ Μπατίστ.

 


Ο Καλάθης θα προλάβει στη διάρκεια της σεζόν να “σκαρφαλώσει” και στη 2η θέση της λίστας, αφού απέχει εννιά παιχνίδια από τον Κώστα Τσαρτσαρή που στην 9ετία 2002-13 είχε κάνει 214 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό.

 


Ακόμη χθες ο Καλάθης έχοντας 2/3 βολές, έπιασε τον Βασίλη Σπανούλη στις 250 και στην 6η θέση της σχετικής λίστας των “πράσινων”.

 


Πέραν του Καλάθη...

 


*Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έγινε ο 34ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα που έφτασε τις 50 συμμετοχές και ο 21ος που ξεπέρασε τους 500 πόντους.

 


*Ο Ουέσλι Τζόνσον έγινε ο 27ος που έφτασε σε διψήφιο αριθμό κοψιμάτων.

 


*Ο Άντι Ράουτινς έκανε την 4η εμφάνιση του στη διοργάνωση, έχει μείνει συνολικά για 21:17 στο παρκέ αλλά έχει πάρει μόνο τρία σουτ και παραμένει άποντος.

 


*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός έβγαλε λιγοστές συνεργασίες και αυτές αποτυπώθηκαν στις 10 ασίστ που αποτελούν αρνητικό ρεκόρ περιόδου καθώς είχαν από 11 στα εντός έδρας ματς με τη Μιλάνο και τον Ολυμπιακό.

 


*Οι “πράσινοι” σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ περιόδου και με το -10 των πόντων από λάθη. Είχαν 11 έναντι 21 των Ισπανών. Παράλληλα ισοφάρισαν το χειρότερο επιμέρους σκορ από πόντους που ήρθαν από επιθετικά ριμπάουντ. Σημείωσαν εννιά με αυτόν τον τρόπο αλλά δέχτηκαν 20 και το -11 ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού το ίδιο είχαν και στο εντός έδρας ματς με τη Βιλερμπάν (13-24).

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ