22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ιστορική νίκη για το Περιστέρι

Αήττητο τέλος για τον Παναθηναϊκό. Οι πρωταθλητές υποχρεώθηκαν στην πρώτη ήττα τους στην κανονική περίοδο της Basket League μετά από 70 σερί νίκες, αφού παίζοντας χωρίς τον Νικ Καλάθη και με το μυαλό πιθανώς στο παιχνίδι με την Μπουντούτσνοστ μέσα από το οποίο θα επιχειρήσουν να “σφραγίσουν” την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, παρουσιάστηκαν απογοητευτικοί στο δεύτερο ημίχρονο.

 


Το Περιστέρι επικράτησε με 80-72 και σημείωσε μία νίκη που δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί ιστορική, όχι μόνο γιατί με αυτήν “έσπασε” το αήττητο του Παναθηναϊκού αλλά γιατί ήταν η πρώτη του επί των “πράσινων” από την 1η Ιουνίου 2003 και μετά από 15 σερί ήττες.

 


Το Περιστέρι βρήκε σουτ από τον Γκρέι και προηγήθηκε με 8-4 πριν το πρώτο τρίλεπτο, δείχνοντας την πρόθεση να πιέσει στην μπάλα, απόντος του Καλάθη. Στα μισά της περιόδου ωστόσο ο Παναθηναϊκός είχε ισοφαρίσει στους 10 πόντους. Ο Ρικ Πιτίνο άρχισε το παιχνίδι με τον Λεκαβίτσιους όμως πολύ γρήγορα υποχρεώθηκε να κάνει “αλχημείες” για να... κρύψει την απουσία άλλου πόιντ γκαρντ. Έτσι επιστράτευσε ένα δίδυμο Κιλπάτρικ και Λάνγκφορντ, με το οποίο ο Παναθηναϊκός προσπέρασε με 18-16, δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου το φινάλε της οποίας βρήκε τους “πράσινους” μπροστά με 22-20.

 


Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ανοίξει τον ρυθμό της και ο Παναθηναϊκός παρότι εκτελούσε με καλύτερα ποσοστά, δεν κατάφερε να ανοίξει την “ψαλίδα” (24-27 στο 14'). Με το παιχνίδι να πηγαίνει σε επίπεδο κατοχών στο “μία σου και μία μου”, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν μέσα από την άμυνα τους να αποκτήσουν πλεονέκτημα και να προηγηθούν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά, 1,5 λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου (31-41). Το Περιστέρι έβρισκε σκορ κατά κανόνα από τον Στίβεν Γκρέι (σημείωσε τους 17 από τους 36 πόντους του πρώτου μέρους για την ομάδα του) όμως στα μισά του δρόμου, ήταν πίσω με 36-45.

 


Το Περιστέρι όμως μπήκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκε σκορ στο transition, βρήκε σουτ από την περιφέρεια και με ένα σερί 10-4 στο πρώτο τετράλεπτο, πλησίασε στους τρεις (46-49). Με τον Παναθηναϊκό μπλοκαρισμένο στο δεύτερο μισό του παρκέ (έμεινε στους 15 πόντους σε 10'), τα δεδομένα δεν διαφοροποιήθηκαν αφού στο τέλος της τρίτης περιόδου, τις δύο ομάδες χώριζαν μόνο πέντε πόντοι (55-60).

 


Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είχε πια καλή ψυχολογία και κυρίως άρχισε να πιστεύει ότι μπορούσε να πάρει το παιχνίδι. Έτσι χάρη σε ένα σερί 8-0 στα πρώτα δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου, βρέθηκε μετά από αρκετή ώρα προηγούμενη με 63-60, αφού συνέχισε να βρίσκει λύσεις από την περίμετρο. Το παιχνίδι είχε γίνει πια ντέρμπι και πέντε λεπτά πριν το τέλος, όλα ήταν ανοιχτά (68-66). Το Περιστέρι με καλάθι του κορυφαίου του στο δεύτερο ημίχρονο Μπεν Μπέντιλ ήταν στο +3 (73-70) στο 38' και λίγο μετά “αγκάλιασε” τη μεγάλη νίκη (78-70) αφού ο Παναθηναϊκός δεν είχε τρόπο αλλά και χρόνο για να επιστρέψει.

 


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-22, 36-45, 55-60, 80-72.

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Στίβεν Γκρέι “βομβάρδισε” το καλάθι του Παναθηναϊκού με 27 πόντους όμως ο Μπεν Μπέντιλ ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο κάνοντας θραύση στις δύο ρακέτες. Τα “σκάρτα” 25 λεπτά στα οποία αγωνίστηκε απέναντι σε παίκτες Ευρωλίγκας, αρκούσαν για να φτάσει σε ένα εντυπωσιακό “double-double” με 21 πόντους και 13 ριμπάουντ.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Μπορεί η στατιστική να “γράφει” 19 ασίστ όμως ο Παναθηναϊκός είχε σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο, δεν έβγαλε συνεργασίες και τελικά εμφάνισε τη συνηθισμένη αδυναμία του στο τρίποντο (2/15).


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος, Ξενικάκης, Ταρενίδης

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ