32.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Ιστορικές πρωτιές για τον Σάφτενααρ

Διανύει την τρίτη του σεζόν στο Ρέθυμνο παρότι καμία από αυτές δεν ήταν «γεμάτη». Ο Ρόλαντ Σάφτενααρ όμως μπορεί πια να χαρακτηρίζεται Κρητικός και σε κάθε περίπτωση ανεβάσει τον πήχη σε αρκετές ιστορικές, στατιστικές κατηγορίες του Ρεθύμνου.

 

Μέσα από το χθεσινό παιχνίδι με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα, ο Ολλανδός κατέκτησε μια ακόμη «κορυφή», αυτή των περισσότερων αμυντικών ριμπάουντ με τη φανέλα των Κρητικών. Μάζεψε τρία στο ματς της Αμαλιάδας και με αυτά έφτασε τα 204 για να βρεθεί στην πρώτη θέση αφού ξεπέρασε τον Νταμίρ Λάτοβιτς που είχε 202. Μία εβδομάδα πριν ο Σάφτενααρ είχε ξεπράσει τον Μπρεντ Πέτγουεϊ που είχε 200.

 

Ο Ολλανδός σέντερ ήταν ήδη 1ος τόσο στα επιθετικά με 116 (2ος ο Λάτοβιτς με 98) όσο και στο σύνολο με 320 (2ος με 300 ο Λάτοβιτς). Υπάρχει όμως και συνέχεια…

 

*Ο Σάφτενααρ πραγματοποιώντας την 59η εμφάνιση του με τη φανέλα του Ρεθύμνου, «έπιασε» στη 2η θέση της λίστας των παικτών με τα περισσότερα ματς Πρωταθλήματος τον Απόλλωνα Τσόχλα. Η 1η όμως είναι μακριά και την έχει ο Νταμίρ Λάτοβιτς που στην τριετία 2011-2014 είχε κάνει 86 ματς Πρωταθλήματος με τους Κρητικούς.

 

*Ακόμη με τη μία ασίστ που είχε χθες, ο Σάφτενααρ σέντερ έφτασε τις 90 και «έπιασε» στην 5η θέση των κορυφαίων πασέρ των Κρητικών τον Ζακ Ράιτ που είχε αγωνιστεί στο Ρέθυμνο την περίοδο 2011-12.

 

 

Ο Γιαννόπουλος 5ος σκόρερ του Ρεθύμνου

 

Πέραν του Σάφτενααρ το ματς της Αμαλιάδας εμφάνισε ένα ακόμη αξιοσημείωτο στατιστικό γεγονός για το Ρέθυμνο. Με τους 10 πόντους του ο Χάρης Γιαννόπουλος έγινε ο 5ος σκόρερ στην ιστορία της κρητικής ομάδας στην κατηγορία. Ο Γιαννόπουλος έφτασε τους 450 πόντους και ξεπέρασε κατά τρεις (447) τον Γιάννη Καλαμπόκη που ήταν κάτοικος Ρεθύμνου στη διετία 2013-15.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ