16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ιστορικά ρεκόρ για “Πρι”, “Παπ” και Μιλουτίνοφ

Η χθεσινή, σπουδαία από κάθε άποψη, νίκη επί της Χίμκι, έκρυβε για τον Ολυμπιακό και κάποια αξιοσημείωτα ρεκόρ με ιστορική χροιά. Πέραν βεβαίως του ότι έφεραν τον Βασίλη Σπανούλη 15 πόντους από την πρωτιά της λίστας των σκόρερ της Ευρωλίγκας.

 


*Μπορεί για τον Κώστα Παπανικολάου οι δύο ασίστ που μοίρασε να ήταν κάτι σαν “γαρνιτούρα” αφού τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους και έξι ριμπάουντ, όμως ήταν αυτές που του έδωσαν μία θέση στην πρώτη πεντάδα των πασέρ του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Ο “Παπ” έφτασε τις 249 ασίστ και ξεπέρασε κατά μία τον Μίλος Τεόντοσιτς. Μπορεί να χρειάστηκε 109 περισσότερα ματς από τον Σέρβο για να τα καταφέρει (189 έναντι 80) όμως και πάλι πρόκειται για ένα επίτευγμα με ιστορική χροιά.

 


*Με τα τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έγινε χθες μόλις ο 2ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα που φτάνει τα 300. Στην κορυφή της λίστας με 315 είναι ο Γιώργος Πρίντεζης και αρκετά πιο πίσω ο 3ος Κώστας Παπανικολάου έχει 196. Παράλληλα ο Μιλουτίνοφ με τις τρεις ασίστ που είχε χθες, “έπιασε” στην 11η θέση των κορυφαίων πασέρ του Ολυμπιακού στη διοργάνωση τον Χρήστο Χαρίση, έχοντας αμφότεροι από 115.

 


*Στη λίστα αυτών για τους οποίους άφησε ο χθεσινός αγώνας κάτι ξεχωριστό εντάσσεται και ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο “υπαρχηγός” του Ολυμπιακού πέραν του ότι έκανε επιθετικά την πιο παραγωγική εμφάνιση των τελευταίων 38 αγώνων του στην Ευρωλίγκα -26 πόντους είχε και στο ματς του πρώτου γύρου της περσινής διοργάνωσης απέναντι στον Παναθηναϊκό- με το μοναδικό του κλέψιμο, έγινε μόλις ο 5ος παίκτης στην ιστορία των “ερυθρόλευκων” που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό. Το κατάφεραν πριν από αυτόν οι Παπαλουκάς, Μάντζαρης, Σπανούλης και Παπανικολάου.

 


Η νίκη ήρθε με τέσσερα ρεκόρ περιόδου

 


Με το πλεονέκτημα ασφαλώς του επιπλέον πενταλέπτου της παράτασης, ο Ολυμπιακός έφτασε χθες σε τέσσερα ρεκόρ περιόδου...

 


*Ήταν οι 109 πόντοι του στην επίθεση αφού η προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη των 99 που σημείωσε στο Βερολίνο απέναντι στην Άλμπα.

 


*Ήταν τα 16 επιθετικά ριμπάουντ, επίδοση στην οποία έφτασε για δεύτερη φορά μετά το ματς με τη Ζενίτ επίσης στο ΣΕΦ.

 


*Ήταν οι 24 ασίστ για να ξεπεράσει κατά μία το ρεκόρ περιόδου που είχε σημειώσει κόντρα στην Άλμπα (23).

 


*Τέλος ήταν και οι 130 βαθμοί στο ranking που στατιστικά αναδεικνύουν τη χθεσινή ως την καλύτερη εμφάνιση του στις 14 αγωνιστικές. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση στο σύστημα αξιολόγησης ήταν εκείνη των 121 βαθμών που είχε κόντρα στην Άλμπα. Για να βρούμε καλύτερη της χθεσινής, θα πρέπει να γυρίσουμε ένα χρόνο πίσω. Ήταν το ματς της 20ής Δεκεμβρίου 2018 απέναντι στην Γκραν Κανάρια στο ΣΕΦ, στο οποίο οι “ερυθρόλευκοι” είχαν 132 βαθμούς στο ranking.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ