17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ιστορία το Μάλι, παρηγοριά η Ελλάδα

Μπορεί το απίθανο Μάλι να πατήσει την κορυφή του κόσμου; Απάντηση σε αυτό ερώτημα θα πάρουμε λίγο πριν από τις δέκα και μισή απόψε, όταν θα έχει τελειώσει ο τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εφήβων στην Κρήτη (ώρα έναρξης 20:30). Ο αντίπαλος, βέβαια, δεν επιτρέπει μεγάλη αισιοδοξία στους Αφρικανούς.

Οι ΗΠΑ διέλυσαν στον ημιτελικό τη Λιθουανία, γενικώς κάνουν... περίπατο στο τουρνουά δείχνοντας πως έχουν μακράν την καλύτερη ομάδα, ωστόσο το Μάλι έχει κεκτημένη ταχύτητα, η ψυχολογία των παικτών του είναι στα ύψη και τουλάχιστον θα παλέψει. Έτσι κι αλλιώς έχει γράψει ιστορία ως η πρώτη αφρικανική χώρα που φτάνει σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία. Ο Ουμάρ Μπάλο από την άλλη θα έχει τη δυνατότητα να έχει μια πρώτη αναμέτρηση με τα παιδιά που θα βρει απέναντί του από του χρόνου στα αμερικάνικα πανεπιστήμια. Με κάποιους από αυτούς μπορεί να τα πει και στο ΝΒΑ.

Η Εθνική μας ομάδα παίζει το δικό της τελικό, έστω κι αυτός δεν έχει καμία αίγλη, μπορεί ωστόσο να της δώσει παρηγοριά για την αποτυχία της να φτάσει τουλάχιστον ως τα προημιτελικά. Αντιμετωπίζει στις 15.30 την Αυστραλία και αν νικήσει, θα πάρει την πρώτη θέση στο μίνι-τουρνουά για τις θέσεις 9-16 της διοργάνωσης. Θα καταλάβει δηλαδή την 9η θέση και τουλάχιστον θα σώσει τα προσχήματα.

Το πρόγραμμα της σημερινής τελευταίας ημέρας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος εφήβων:

11:00 Κίνα - Σενεγάλη (θέσεις 15-16)

13:00 Ρωσία - Πουέρτο Ρίκο (θέσεις 5-6)

13:15 Φιλιππίνες - Νέα Ζηλανδία (θέσεις 13-14)

15:30 Λετονία - Αργεντινή (θέσεις 11-12)

15:30 Αυστραλία - Ελλάδα (θέσεις 9-10)

17:45 Σερβία - Καναδάς (θέσεις 7-8)

18:00 Λιθουανία - Γαλλία (Μικρός τελικός)

20:30 ΗΠΑ - Μάλι (Τελικός)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ