24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ισραήλ: Αναβολές και ανησυχία

Η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Ισραήλ έχει επηρεάσει πολλές από τις καθημερινές ασχολίες των κατοικών. Υπό αυτές τις συνθήκες. με σειρήνες να ηχούν και κόσμο να μένει για ώρες σε καταφύγια, ήταν λογικό και το μπάσκετ να επηρεαστεί. Ο Στέφανος Δέδας και ο Βασίλης Γεραγωτέλλης, δύο από τους Έλληνες που βρίσκονται στην περιοχή έχουν ήδη καταθέσει τις δικές τους μαρτυρίες. Και οι δύο θα δουν το πιθανότερο και αλλαγές στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, αλλά και σε ρόστερ ομάδων.

Η λίγκα το Ισραήλ ζήτησε ήδη από τη FIBA την έγκριση να παραταθεί το αγωνιστικό έτος. Η Διεθνής Ομοσπονδία, εξαιτίας της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων (και των Προολυμπιακών Τουρνουά) είχε ζητήσει όλα τα πρωταθλήματα να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο ως τις 15 Ιουνίου. Η Winner League ελπίζει πως θα γίνει μια εξαίρεση και θα δοθεί μια παράταση εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη χώρα.

Ήδη κάποιες ομάδες βλέπουν αγώνες τους να αναβάλλονται, ανάμεσά τους και ο τελικός του Κυπέλλου Ισραήλ ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη Μακάμπι Ρισόν που θα γινόταν χθες. Κάποιες άλλες βλέπουν και να αποδυναμώνονται, καθώς ξένοι παίκτες έχουν ενημερώσει πως θα θέλουν να αποχωρήσουν από τη χώρα. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ