18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ισπανική… εισβολή στη Basket League (vids)

Λουίς Κασιμίρο και Κούρο Σεγκούρα φέρνουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους στους ελληνικούς πάγκους και συγκεκριμένα σε αυτούς του Προμηθέα Πάτρας και του Ιωνικού Νίκαιας αντίστοιχα. Οι δύο Ισπανοί προπονητές με παραστάσεις από ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπως η ACB, έρχονται να βάλουν... πινελιές από το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης και στο δικό μας. Οι τίτλοι, οι διακρίσεις, αλλά και η εμπειρία του πρωταθλητισμού αποτελούν χαρακτηριστικά της σταδιοδρομίας τους στον χώρο του μπάσκετ, τα οποία Προμηθέας και Ιωνικός ευελπιστούν να μεταφέρουν σε Πάτρα και Νίκαια.

Ας δούμε αναλυτικά τι έχουν κάνει στην καριέρα τους αυτοί οι δύο προπονητές...

Λουίς Κασιμίρο 

Ο πολύπειρος τεχνικός, Λουίς Κασιμίρο, έχει... "φάει με το κουτάλι" τους ισπανικούς πάγκους και το ισπανικό πρωτάθλημα, γράφοντας μία πορεία 30 ετών στην Ιβηρική χερσόνησο. Μανρέσα, Βαλένθια, Μάλαγα και Γκραν Κανάρια, είναι απλά μερικοί από τους συλλόγους τους οποίους έχει προπονήσει ο Ισπανός κόουτς. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη Μανρέσα το 1998, το σούπερ καπ με τη Γκραν Κανάρια το 2016, αλλά και ο τελικός του κυπέλλου Σαπόρτα το 2002, αποτελούν τα highlights της καριέρας του. Σε αυτά πρέπει να συμπεριληφθεί και μία σπουδαία ατομική διάκριση, όπως αυτή του Ισπανού προπονητή της χρονιάς το 1998.

Ένας τέτοιος προπονητής μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του Προμηθέα που έχει μπροστά της μία απαιτητική σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

 

Κούρο Σεγκούρα 

Ο έτερος Ισπανός που θα έρθει για να εργαστεί στη χώρα μας είναι ο Κούρο Σεγκούρα. Ο έμπειρος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, Ισπανός προπονητής θα αναλάβει τον Ιωνικό Νίκαιας σε αυτή τη νέα, πολύ μεγάλη για τον σύλλογο, σεζόν. Η ομάδα της Νίκαιας θα κάνει την εμφάνισή της στα ευρωπαϊκά σαλόνια και αν μη τι άλλο ένας έμπειρος κόουτς όπως ο Σεγκούρα, με παραστάσεις τόσο στο κατά πολλούς κορυφαίο ισπανικό πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη είναι το επιθυμητό σημείο αναφοράς για τους "κυανόλευκους". Όπως ο Κασιμίρο, έτσι και ο Σεγκούρα, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της  προπονητικής του καριέρας στην Ισπανία και σε συλλόγους όπως η Μενόρκα, η Σαραγόσα και η Ομπραντόιρο. 

Ο χρόνος και η ιστορία θα μας δείξουν το αποτύπωμα που θα αφήσουν αυτοί οι δύο προπονητές στο ελληνικό πρωτάθλημα και αν και κατά πόσο θα μπορέσουν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες που υπάρχουν στα πρόσωπά τους...

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ