17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ισπανία: Νέο σοκ για την Μπάρτσα, με φόρα στην Πυλαία η Τενερίφη (pic+vid)

Γιατρειά δεν βρίσκει η Μπαρτσελόνα του που ηττήθηκε και από την Εστουδιάντες με 83-81,σε ματς που κρίθηκε στην παράταση, για την 22η αγωνιστική της Liga Endesa. Η Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη πήρε άνετο διπλό επί της Φουενλαμπράδα με 85-61, πριν ταξιδέψει για την Θεσσαλονίκη, όπου θα την περιμένει ο ΠΑΟΚ. Οι “μπλαουγκράνα” υπέστησαν νέο κάζο, χάνοντας στην έδρα της Εστουδιάντες. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα… κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση, καθώς μετά τις εύστοχες βολές του Κουκ, ο Κόπονεν έκανε λάθος πάσα, με τους γηπεδούχους να κλέβουν την μπάλα, να αστοχούν, να παίρνουν τα ριμπάουντ και με δύο βολές του Μπάλβιν να διαμορφώνουν το 74-74. Στο έξτρα πεντάλεπτο ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιτυχία της Εστουδιάντες, για το τελικό 83-81. Χαρακτηριστικό στατιστικό τα 21 λάθη της Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι. Πρωταγωνιστής ο Έντγουιν Τζάκσον με 32 πόντους, ενώ για τους Καταλανούς, ο Τόμιτς πέτυχε 18 πόντους και ο Κόπονεν  με 6 ασίστ. Θετικός ο Στράτος Περπέρογλου με 8 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ έμεινε στους 2.
 
Όσο για την Τενερίφη, η ομάδα από τις Κανάριες Νήσους είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τους βασικούς παίκτες της, μοιράζοντας τον χρόνο απέναντι στην Φουενλαμπράδα. Το επιμέρους 23-9 στην δεύτερη περίοδο μάλιστα αποτελεί και ρεκόρΠαράλληλα είδε τον Ριτσότσι να επιστρέφει και στο πρωτάθλημα (μετά την ολιγόλεπτη συμμετοχή του στο Κύπελλο κόντρα στην Μπασκόνια). Ο Αμπρομάιτις με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ ενώ καλός ήταν ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος πέτυχε 6 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 1 ασίστ. Για τους ηττημένους ο  Ο’ Λίρι σημείωσε 12 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ.
 
Νίκη και για τον Φώτη Κατσικάρη, με τη Μούρθια να επικρατεί της Ρεάλ Μπέτις με 92-80. Η ομάδα του Έλληνα τεχνικού είχε σε μεγάλη μέρα τον Νεμάνια Ράντοβιτς με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ