22.3 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Ισπανία: Επιστρέφει ο κόσμος στα γήπεδα

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να έχει αλλάξει τη ζωή μας εδώ και κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, όμως με τις εξελίξεις στον εμβολιασμό και την προστασία από τον ιό, αρχίζουν να αυξάνονται παγκοσμίως οι χώρες που "ανοίγουν" τα γήπεδα για τους φιλάθλους, με την Ισπανία να παίρνει πλέον σειρά.

Όπως ανακοίνωσε ο Χοσέ Μανουέλ Ροντρίγκεθ, Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας, το πρωτάθλημα μπάσκετ της χώρας αναμένεται να έχει ξανά την παρουσία του κόσμου. Σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα της χώρας, οι περιοχές οι οποίος βρίσκονται στη Φάση Κινδύνου 1 (τη μικρότερη δηλαδή), μπορούν να υποδεχθούν μέχρι 1500 άτομα ή 25% της χωρητικότητας των γηπέδων.

Όπως είναι λογικό, για να γίνει αυτό εφικτό θα πρέπει να παρθούν μία σειρά από μέτρα προστασίας, όπως είναι η απαγόρευση κατανάλωσης οποιουδήποτε είδους φαγητού ή ποτού πλην νερού, η χρήση συγκεκριμένου είδους μάσκας, η απόσταση 1.5 μέτρου μεταξύ των φιλάθλων αλλά και ο έλεγχος της θερμοκρασίας κατά την είσοδο.

H Ισπανία ακολουθεί έτσι χώρες όπως είναι το Ισραήλ και η Ρωσία στην Ευρώπη, αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες με το ΝΒΑ, οι οποίες έχουν επιτρέψει την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα εδώ και αρκετές εβδομάδες, και μάλιστα, κάποιες εξ αυτών έχουν αυξήσει την παρουσία του κόσμου μέχρι και στο 50% της συνολικής χωρητικότητας των γηπέδων.

Το Ισραήλ ήταν μία από τις πρώτες χώρες στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ που επέτρεψαν τον κόσμο στα γήπεδα

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ