20.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ισπανία-Ελλάδα 69-38: Δεν τα κατάφερε η Εθνική Νεανίδων (pics)

Δεν τα κατάφερε η Εθνική Νεανίδων απέναντι στην Ισπανία, καθώς ηττήθηκε με σκορ 69-38 για την τέταρτη αγωνιστική του European Challenger U18. Οι Ισπανίδες επέβαλαν την κυριαρχία τους από την αρχή της αναμέτρησης, απέκτησαν μεγάλη διαφορά και την διατήρησαν ως το τέλος της. Η Ισπανία έκανε το 4/4 παραμένοντας αήττητη στον όμιλο ενώ η Ελλάδα υποχώρησε στο 1-3.

H ελληνική ομάδα έδειξε μαχητικότητα από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Το προβάδισμα άλλαζε χέρια ως 14-15 (9’) το οποίο διαμόρφωσε η Άννα Μαρία Πρίφτη. Ένα αντιαθλητικό φάουλ που έδωσαν οι διαιτητές ήταν σημείο κλειδί στον αγώνα. Η Ελλάδα έμεινε χωρίς εύστοχο σουτ για έξι λεπτά και οι Ισπανίδες έφτασαν στο 24-15 (15’45’’).

Η διαφορά έφτασε στο +15 (37-22) με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και στο +20 (42-22) με την επιστροφή στο παιχνίδι. Η Ελλάδα προσπάθησε, μείωσε (44-28, 24’50’’), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με την Ισπανία να φτάνει και πάλι στο +20 (48-28, 26’30’’). Η Πέρεθ έγραψε το 59-30 (32’40’’) και η Ισπανία έφτασε στη νίκη με το τελικό 69-38.

Διαιτητές: Μεστρ (Γαλλία), Ναγκόρνιι (Ουκρανία), Ζιτλούκιν (Ρωσία)

Δεκάλεπτα: 17-15, 37-22, 51-30, 69-38

Ελλάδα (Γερεουδάκης): Αλεξιά 2, Δαμουλάκη 4, Κελεμένη, Παπαδάκη, Τσαγκαροπούλου, Μπαξεβάνου 4, Δασκουλίδου 9, Δροσούνη, Γρηγοροπούλου 6, Λέρη 4, Πολυμένη 8, Πρίφτη 1

 

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Γερεουδάκης, μίλησε για τη σημερινή ήττα, αλλά και για τον αυριανό αγώνα με το Ισραήλ, οριοθετώντας το στόχο της ελληνικής ομάδας: «Για εμάς συνεχίζει η προσπάθεια να κερδίσουμε εμπειρίες. Ειδικά κάποια από τα παιδιά που είναι του 2004. Αντέξαμε στο πρώτο ημίχρονο, μείναμε στο πλάνο μας, αλλά η κούραση και τα φάουλ μας οδήγησαν σε εύκολα λάθη και δεχθήκαμε πολλούς αιφνιδιασμούς. Αύριο, στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά αντιμετωπίζουμε το Ισραήλ. Θα θέλαμε να κλείσουμε το τουρνουά με μια θετική εικόνα και μια νίκη, ειδικά για τη γενιά του 2003, που κλείνουν με αυτόν τον αγώνα τη θητεία τους στη Νεανίδων. Μια νίκη είναι το ζητούμενο για εμάς και θα παλέψουμε γι’ αυτό».

Η Βασιλική Δασκουλίδου αναφέρεται στον σημερινό αγώνα και στην ήττα που το συνόδευσε: «Το είχαμε πιστέψει, είχαμε μια δύναμη μέσα μας και πιστέψαμε πως μπορούμε να το παλέψουμε. Στην αρχή το καταφέραμε, μείναμε στο παιχνίδι για ένα ημίχρονο, αλλά μετά δεν αντέξαμε».

Η ελληνική ομάδα είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά «η αθλητικότητα, η αντοχή και οι συνεργασίες τους δημιούργησαν προβλήματα», τονίζει η Δασκουλίδου που δεν αναζητά δικαιολογίες: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα, παίζει χρόνια μαζί. Δίκαια επικράτησαν, αλλά πιστεύω πως η διαφορά δεν μας αντιπροσωπεύει».

Η Ισπανία και η Γαλλία είναι αήττητες και αύριο θα αναμετρηθούν στις 15.00: «Είναι οι δύο ομάδες που έχουν διαφορά από τις άλλες. Παίζουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου και μπράβο τους. Πιστεύω πως ο αυριανός μεταξύ τους αγώνας θα είναι κάποιος που θα είναι ωραίο να το δούμε και μπασκετικά».

Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της αύριο (1/8, 18.00) με αντίπαλο το Ισραήλ: «Θα είναι ωραίο να κλείσουμε τις υποχρεώσεις μας με νίκη. Θέλουμε να μπούμε δυναμικά στο παιχνίδι, θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε. Θα παλέψουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ