15.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ισοφάρισε με… ηγέτη Λουκά η Λιέτουβος

Η Λιέτουβος Ρίτας αντέδρασε και με το 82-73 επί της Ζαλγκίρις έκανε το 1-1 στους τελικούς της Λιθουανίας, με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη σε τρομερή κατάσταση να την οδηγεί.

Με ένα μεγάλο Λουκά Μαυροκεφαλίδη να δείχνει το δρόμο, η Λιέτουβος Ρίτας στάθηκε ανώτερη της Ζαλγκίρις στο Game 2 των τελικών στη Λιθουανία, για να ισοφαρίσει και να δείξει τη δυναμική της. Η ομάδα του Βίλνιους βασίστηκε στο καλό πρώτο της ημίχρονο, στο οποίο είχε προηγηθεί με 39-33, με την άμυνά της να «τσακίζει κόκκαλα», ενώ το ίδιο έκανε και στο φινάλε, όταν οι πρωταθλητές μετά τους 22 πόντους της τρίτης περιόδου, είχε ισοφαρίσει σε 66-66 στα μέσα της τελευταίας με τον Ουάιτ. Το τρίποντο του Μάγκντεν αμέσως μετά θα ήταν καθοριστικό, αφού η Λιέτουβος βρήκε ξανά την αυτοκυριαρχία της και τελείωσε ιδανικά το ματς, έχοντας τις ίδιες βάσεις στο παιχνίδι της.

Ο Μαυροκεφαλίδης, λοιπόν, τελείωσε με 24 πόντους, 9/13 σουτ και πέντε ριμπάουντ, με τον Μπεν Μάγκντεν να προσθέτει 19 πόντους με 6/10 σουτ. Για τη Ζαλγκίρις, που έχασε τον Μπένο Ούντριχ στο ημίχρονο μετά από χτύπημα στο κεφάλι, ο Μπράντον Ντέιβις ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ