20.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Ιπτάμενη» Μπούργος ισοπέδωσε την Χάποελ (vid)

Οι «μελετημένοι» του ευρωπαϊκού μπάσκετ... φώναζαν ότι η Σαν Πάμπλο Μπούργος όχι μόνο δεν είναι αουτσάιντερ στο F8 του BCL αλλά στην παρούσα φάση μοιάζει να είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα όλων. Το τι θα γίνει μέχρι τέλους κανείς δεν το ξέρει, αλλά το πρώτο δείγμα των Ισπανών ήταν εντυπωσιακό. Το 92-65 επί της Χάποελ που τους έδωσε την πρόκριση για τα ημιτελικά τα λέει όλα, με τους Ισραηλινούς να μην μπορούν ούτε στιγμή να κοιτάξουν στα μάτια τον αντίπαλο και να επιστρέφουν καταποντισμένοι στην πατρίδα τους, έχοντας χάσει μετά τη διοργάνωση και τις ελπίδες τους, ενώ πριν από λίγους μήνες θεωρούνταν το μεγάλο φαβορί αυτής.

Δύο συγκρίσεις δείχνουν εύγλωττα την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Η Μπούργος είχε 14 ασίστ και η Χάποελ 6, η Μπούργος έκανε 5 λάθη και η Χάποελ 11. Πολύ απλά και λογικά, αφού η Μπούργος... πέταγε και η Χάποελ περπατούσε. Η διαφορά ταχύτητας ήταν εμφανής σε όλο του εικοσάλεπτο, ο Κουκ οργάνωνε και οι Κράβιτς και ΜακΦάντεν σκόραραν από παντού. Η είσοδος του Παππά έδωσε κάποιες λύσεις στην Χάποελ αλλά το ξέσπασμα ήταν πρόσκαιρο. Οι Ισπανοί έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και από το 23-15 του δεκαλέπτου πήγαν στο 49-32 του ημιχρόνου έχοντες κυριαρχήσει... στα πάντα.

Την αντίδραση της Χάποελ περίμεναν όλοι στο τρίτο δεκάλεπτο, το 77-48 στη λήξη του είδαν και... κατάλαβαν. Το σόουτ των Ισπανών δεν είχε τέλος και οι Ισραηλινοί δεν μπορούσαν να προβάλουν την παραμικρή αντίσταση έχοντας αποδεχθεί την σαφή ανωτερότητα των αντιπάλων.

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Ενα δίδυμο που έχουμε απολαύσει και στα ελληνικά γήπεδα έβαλε από νωρίς το νερό στο αυλάκι για την Μπούργος. Ο Ντέγιαν Κράβιτς, πρώην του Πανιώνιου, έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια, ο Θαντ Μακ Φάντεν έκανε τα γνωστά του... πυροβολώντας από παντού και όλα έγιναν εύκολα στη συνέχεια για την ομάδα τους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η αναλογία ασίστ λαθών των δύο ομάδων είναι το πλέον ενδεικτικό στατιστικό, με τους νικητές να ολοκληρώνουν με 25-11 και τους ηττημένους με 14-17!

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ