17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ινγκλς: «Τίποτα δε συγκρίνεται με την φανέλα της πατρίδας μου»!

Ο Τζο Ίνγκλς δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του, για το γεγονός ότι θα φορέσει την φανέλα της Εθνικής Αυστραλίας στο Μουντομπάσκετ της Κίνας, με τον φόργουορντ των Γιούτα Τζαζ να θέτει ως στόχο μέσω συνέντευξής του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της ομάδας και να εξαίρει τη σημασία του να παίζει κάποιος για την χώρα του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για το χαμένο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ήταν άσχημο. Αλλά ποτέ δεν ήμασταν τόσο ενωμένη εδώ και χρόνια».

Για το ότι για άλλο ένα καλοκαίρι είναι στην Εθνική: «Θα είναι ενθουσιώδες. Έχουμε πολλή υποστήριξη και ελπίζω να είμαστε η πρώτη ομάδα που φέρνει ένα μετάλλιο στην πατρίδα».

Για το αν είναι εφικτός ο στόχος: «Με την ομάδα που έχουμε, θα είμαστε αισιόδοξοι. Το πιστεύουμε. Και στα τελευταία τουρνουά ήμασταν πολύ καλοί».

Για τη σημασία να παίζει στην Εθνική: «Για μένα και την ομάδα μου, όταν παίζουμε για την χώρα μας, παίρνουμε τεράστια υπερηφάνεια από αυτό. Δεν εκπροσωπούμε απλά ένα άτομο, αλλά 23 εκατομμύρια στην Αυστραλία. Ξέρουμε ότι όλοι μας βλέπουμε και το νιώθουμε».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο: «Το να παίζω για την Αυστραλία είναι ο λόγος που άρχισα να παίζω μπάσκετ. Μεγαλώνοντας, ήθελα να εκπροσωπήσω την χώρα. Αυτό ήθελα. Το ΝΒΑ και το να παίξω επαγγελματικά στην Αυστραλία μου έμοιαζαν πολύ μακρινά. Το να βλέπω την ομάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Μουντομπάσκετ ήταν αυτό που έκανα. Όταν έβαλα, όμως, για πρώτη φορά την φανέλα, ήταν ιδιαίτερο. Λάτρεψα το ΝΒΑ, λάτρεψα το να παίζω στην Ευρώπη, αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με τα χρώματα της πατρίδας μου».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ