25.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ικανοποίηση Σπόρτιγκ και συγχαρητήρια

Στην πέμπτη θέση της κατάταξης της Α1 Γυναικών βρήκε η διακοπή του φετινού πρωταθλήματος, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, το Σπόρτιγκ.

Το συγκρότημα των Πατησίων είχε φέτος απολογισμό δέκα νίκες και ισάριθμες ήττες, στις είκοσι αγωνιστικές που πρόλαβαν να γίνουν πριν από τη διακοπή λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων που πάρθηκαν. Πρόκειται για την καλύτερη θέση της ομάδας από το 2004, οπότε κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο της στη μεγάλη κατηγορία.

Θυμίζουμε πως ο Σπόρτιγκ έχει συνολικά 21 κατακτήσεις στην Α1 Γυναικών, καθώς και τρία Κύπελλα Ελλάδας και έντεκα Κύπελλα ΕΣΚΑ. Παράλληλα, έχει να επιδείξει δύο παρουσίες σε Φάιναλ Φορ Ευρωλίγκας Γυναικών, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ελληνική ομάδα. Τη σεζόν 2017-2018 αγωνιζόταν στο Νότιο Όμιλο της Α2 Γυναικών, αλλά επέστρεψε τα τελευταία δύο χρόνια στην κορυφαία κατηγορία, εξασφαλίζοντας πέρυσι την παραμονή του μέσω των πλέι άουτ, ενώ φέτος κατάφερε να πλασαριστεί πέμπτος στην τελική κατάταξη.

Η ανακοίνωση: «Με την επικύρωση της βαθμολογίας από την ΕΟΚ η ομάδας μας επισήμως τερμάτισε στη 5η θέση για το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Πρόκειται για την υψηλότερη κατάταξη του ιστορικού μας σωματείου τα τελευταία 16 χρόνια, από το 2004, οπότε ήταν η τελευταία φορά που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα της Α1. Συγχαρητήρια σε παίκτριες, προπονητές και παράγοντες που σε μια δύσκολη και περίεργη λόγω των συνθηκών χρονιά κατάφεραν να οδηγήσουν το σύλλογό μας ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ