23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ιδού ο Ρογκαβόπουλος!

Η ΑΕΚ νίκησε στο ΟΑΚΑ την Άνβιλ με 83-72 και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του Β' ομίλου του Basketball Champions League, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι εμφάνισε τον Νίκο Ρογκαβόπουλο. Έναν παίκτη από τον οποίον όλο το ελληνικό μπάσκετ περιμένει πολλά. Ο Ρογκαβόπουλος έκανε την καλύτερη εμφάνισή του από τότε που πήγε στην ΑΕΚ, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ανατροπή του σκηνικού στο πρώτο ημίχρονο και μας έκανε όλους να χαμογελάσουμε πλατιά.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα, ειδικά στην άμυνα, που αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα τόσο μέσα στη ρακέτα από τον Τζόουνς, όσο και στην περιφέρεια, με τα ξεσπάσματα του Λέντο. Αποτέλεσμα ήταν η Άνβιλ, παρότι ήρθε στην Αθήνα αδιάφορη, να χτυπά στα ίσια το παιχνίδι και μάλιστα να πάρει δύο φορές μια καλή διαφορά υπέρ της. Στο 9' προηγήθηκε με 20-13 και στο 16' με 35-28 δείχνοντας ικανή να κάνει τη ζημιά. 

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου άλλαζε συνεχώς πεντάδες προσπαθώντας να βρει ένα καλό σχήμα, καθώς οι ψηλοί, Σλότερ και Γκραντ, δεν βοηθούσαν, ενώ και ο Ζήσης έδειχνε να αντιμετωπίζει προβλήματα. Μόνο ο Ματσιούλις έδειχνε κάποια επιθετική συνέπεια. Στα μισά της δεύτερης περιόδου ο προπονητής της ΑΕΚ εμπιστεύτηκε τους Ρογκαβόπουλο και Κακλαμανάκη και το σκηνικό άλλαξε άρδην.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος ήρθε από τον πάγκο "καυτός", έβαλε 11 πόντους σε 6 λεπτά, έβγαλε πολλή ενέργεια και αιφνιδίασε την πολωνική ομάδα, που με μια άμυνα ζώνης στο δεύτερο δεκάλεπτο είχε βάλει έξτρα πρόβλημα στην ΑΕΚ. Ο Κακλαμανάκης έδωσε επίσης πολλές λύσεις σε άμυνα κι επίθεση κάτω από τα καλάθια και με τους δύο αυτούς η Ένωση έτρεξε ένα σερί 16-3 στα τελευταία τέσσερα λεπτά του ημιχρόνου και προηγήθηκε με 44-38.

O Ρογκαβόπουλος ξεκίνησε στην πεντάδα και στην τρίτη περίοδο, συνέχισε να παίζει με πολλή ενέργεια και τρομερή αυτοπεποίθηση και με δικό του τρίποντο η ΑΕΚ ξέφυγε με 52-43 στο 23'. Η Ένωση έπαιζε με δύο χειριστές (Ζήση και Τσάλμερς) ώστε να αντεπεξέλθει στις ζώνες της Άνβιλ, όμως το πιο βασικό ήταν πως είχε βελτιώσει πολύ την άμυνά της περιφρουρώντας καλύτερα τη ρακέτα της και πιέζοντας πιο πολύ στην περιφέρεια. Η διαφορά υπέρ της ανέβηκε δύο φορές στους 12 πόντους (55-43 στο 25' και 61-49 στο 27') με δύο τρίποντα του Χρυσικόπουλου, που επίσης έδωσε πολλές επιθετικές λύσεις.

Στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου η ΑΕΚ κόλλησε λίγο στην επίθεση, καθώς ο Ρογκαβόπουλος είχε αποσυρθεί στον πάγκο, το ίδιο και ο Ζήσης με ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού. Τα τρίποντα έπαψαν να μπαίνουν, ωστόσο η διαφορά έμεινε σε διψήφια τιμή στο τέλος του δεκαλέπτου (65-54), καθώς η άμυνα συνέχισε να κάνει καλή δουλειά.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ένα τρίποντο του Ρέι ανέβασε τη διαφορά στους 15 πόντους (70-55) και το νερό μπήκε στ' αυλάκι για την ΑΕΚ, που συνέχιζε να είναι αποτελεσματική στην άμυνα κόβοντας κάθε διάθεση στην Άνβιλ για να επιχειρήσει ανατροπή. Ο Ζήσης έκανε υποδειγματικά κουμάντο στο παιχνίδι απέναντι στη ζώνη και η Ένωση δεν ένιωσε σε καμία στιγμή απειλή διατηρώντας τη διαφορά, που ανέβηκε μέχρι και το +19 (74-55), σταθερά σε διψήφια τιμή σε όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου. Έτσι έφτασε με άνεση στη νίκη, με την οποία "κλείδωσε" τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος έκλεψε την παράσταση στο ΟΑΚΑ. Μπήκε στον αγώνα σε ένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου όπου τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για την ΑΕΚ και με τα τρίποντά του γύρισε... τούμπα το παιχνίδι. Έβγαλε επίσης πολλή ενέργεια στην άμυνα κι έκανε μια εμφάνιση βγαλμένη από το μέλλον. Τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους και 4/6 τρίποντα και είχε καθοριστική συμβολή στη νίκη.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ είχε 16/34 τρίποντα και 13 επιθετικά ριμπάουντ. Με αυτές τις επιδόσεις δεν θα μπορούσε ποτέ να χάσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ