19.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ιδανική πρεμιέρα για την Άλμπα

Η Άλμπα Βερολίνου μπήκε με το «δεξί» στην φετινή Ευρωλίγκα αφού επικράτησε της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 85-65. Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στην ομάδα του Πλάθα κάνοντας ένα ιδανικό ξεκίνημα στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.  

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα 5-0 των φιλοξενούμενων με καλάθια των Γουιλ και Πόνιτκα, όμως η Άλμπα με πέντε πόντους (ένα δίποντο και ένα τρίποντο) του Ερικσον κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι στο 2΄. Ο Γουιλ στο 3ο λεπτό έδωσε ξανά προβάδισμα (8-5) στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ενώ η ομάδα του Πλάθα στο 4΄με τον Βορονόφ έκανε το 10-7. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν όμως η Ζενίτ κράτησε τα ηνία μέχρι και το 7ο λεπτό της αναμέτρησης. Το τρίποντο του Τζιφι έβγαλε του Γερμανούς μπροστά για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (17-15) και το μίνι σερί (5 πόντων) που ακολούθησε από την ομάδα του Ρενέσε βοήθησε στο να κλείσουν οι γηπεδούχοι το δεκάλεπτο στο +6 (24-18). Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο μιας και η Άλμπα ήταν αυτή που έλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Μάλιστα από το 15ο λεπτό και έπειτα οι γηπεδούχοι έδειχναν να μην έχουν αντίπαλο σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα να ανοίξουν τη διαφορά στο +16 με σουτ του Λάντρι 21’’ πριν από την ολοκλήρωση της περιόδου. Η ομάδα του Βερολίνου μπήκε «φουριόζα» και στο 3ο δεκάλεπτο. Με καλάθια των Λουκ και Λάντρι έπιασε το +23 (53-31 22’) που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Μάταια ο Τόμας με 3/3 τρίποντα (14 πόντους) και ο Αμπρομαιτις (12 πόντους) προσπάθησαν να ροκανίσουν τη διαφορά. Έτσι η περίοδος έκλεισε στο 67-50. Το τεταρο δεκάλεπτο ήταν μια τυπική διαδικασία, με τα πάντα να έχουν κριθεί υπέρ των γηπεδούχων. Έτσι το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης βρήκε την Άλμπα νικήτρια με 85-65.

Το “ΠΡΟΣΩΠΟ” ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Ο Λάντρι έμοιαζε ασταμάτητος στα σουτ μέσης πεδιάς. Με 7/7 δίποντα ήταν εκείνος που ξεχώρισε στην επιθετική γραμμή των Γερμανών. Ο ίδιος τελείωσε το παιχνίδι με «ταμείο» 16 πόντους 7 ριμπάουντ, 1 μπλοκ και 19 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:
Από πλευράς στατιστικών οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κυριάρχησαν και στους «αριθμούς». Με 44.8% από την γραμμή των 6,75 δεν άφησαν πολλά περιθώρια στον αντίπαλο της που είχε μόλις 26.9%. Το ποσοστό των ριμπάουντ των Γερμανών ήταν και αυτό υψηλό σε σχέση με το σύνολο της Ζενίτ καθώς έγραψαν 39 έναντι 29.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 23-13, 20-19, 18-15

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ