16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ιβανώφειο-ΟΑΚΑ και… οι προπονητές

Μία συγκεκριμένη λίστα, αυτή των «πράσινων», «κόκκινων» και «κίτρινων», τουλάχιστον σε μία στιγμή της καριέρας τους, αυξήθηκε πλέον, μετά την μετακίνηση του Βασίλη Καββαδά στον Παναθηναϊκό και θα συνεχίσει να αυξάνει, μετά την -κατά πώς φαίνεται- σχεδόν πλήρη συμφωνία μεταξύ ΑΕΚ και Γιώργου Μπόγρη.

Εκείνοι που φόρεσαν και τις τρεις φανέλες των μεγάλων ιστορικών λαοφιλών αθηναϊκών συλλόγων (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ), γίνονται περισσότεροι, είναι πλέον γνωστή η λίστα των παικτών, ωστόσο υπάρχει κι ένα παρακλάδι αυτής της ιστορίας. Εκτός του Καββαδά και των υπολοίπων παικτών, υπάρχουν στην λίστα και οι προπονητές που έβαλαν και τις τρεις φορεσιές.

Πολλοί, βέβαια, βρέθηκαν σε δύο από τα τρία σπουδαία σωματεία, αλλά υπάρχουν και άλλοι, λοιπόν, σαν τον Λευτέρη Σούμποτιτς (και τον -για χρόνια- συνεργάτη του Θανάση Παπαχατζή), που, ενδεικτικά, δούλεψαν και στους τρεις αθηναϊκούς συλλόγους. Ή παλιότερα, χαρακτηριστικά, οι Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου, Μιχάλης Κυρίτσης, όπως και οι εκλιπόντες κόουτς Κώστας Αναστασάτος και Κώστας Μουρούζης, σε ένα μπάσκετ, της τότε, άλλης, διαφορετικής εποχής. Για λιγότερο ή και περισσότερο σε κάποια από τις ομάδες, με τις οποίες συνδέθηκαν στην καριέρα τους.

Όσον αφορά, για να επιστρέψουμε στο παικτικό κομμάτι, για άλλους αθλητές, υπάρχει, εξάλλου, έντονα και το σενάριο για τον Αντώνη Κόνιαρη. Εφόσον παίξει στην ΑΕΚ κι εκείνος, εισέρχεται μεμιάς στο κλειστό αυτό κλαμπ που αναφέρουμε. Επειτα, υπάρχουν παίκτες, από τους σημερινούς Έλληνες ειδικότερα, που ενδεχομένως, στην πορεία θα μπορούσαν να μπουν στην λίστα. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί που έπαιξαν σε δύο εκ των τριών μεγάλων της Αθήνας, αλλά αυτή είναι μια άλλη κατηγορία, διαφορετικό κεφάλαιο.

Ανοιχτές παρτίδες ΠΑΟ-«Ηρα»

Πλην του Καββαδά, πάντως, Παναθηναϊκός και Ηρακλής έχουν... ανοίξει παρτίδες προ πολλού, από αρκετά παλιά. Από το Ιβανώφειο (απευθείας) στο ΟΑΚΑ, αλλά και το αντίστροφο. Από Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Πολλοί έκαναν αυτά τα δρομολόγια. Κατευθείαν κάποιος μπορεί να αναφέρει τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που μετέβη -απευθείας- από τον «Γηραιό» στους «πράσινους», αλλάζοντας την μπασκετική ιστορία του «τριφυλλιού». Με ενδιάμεση, πάντως, στάση την Μόσχα βρέθηκε από τον Ηρακλή στον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Χατζηβρέττας. Από ΟΑΚΑ-Ιβανώφειο βρέθηκε κάποτε ο Γιώργος Καράγκουτης, ένα από τα πολύ καλά 4άρια προ 20ετίας, όπως αντίστοιχα την ίδια διαδρομή ακολούθησε, περίπου εκείνη την εποχή και ο εκλιπών Γερμανός, Σάσα Χούπμαν. Οπως και ο Μπάιρον Ντίνκινς!

Μία κατηγορία... μόνος του είναι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, που από τον Ηρακλή βρέθηκε στον Παναθηναϊκό και... ξανά, για λίγο, στον Ηρακλή, πριν συνεχίσει τον δρόμο του. Τα «κυανόλευκα» και τα «πράσινα» θα έχει πλέον φορέσει και ο Κώστας Παπαδάκης, όπως συνέβη παλιότερα, με προφανές παράδειγμα τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, τον Γιάννη Γκαγκαλούδη και τον Γιώργο Αποστολίδη. Το αν η ιστορία θα... επαναληφθεί και εάν θα μπουν στην σχετική -όχι και πολύ μακρά- λίστα και άλλοι, θα φανεί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ