17.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ιβάν ο τρομερός για τον ΠΑΟΚ (Video)

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ο Προμηθέας είχε τον πρώτο λόγο, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν τελικά τη νίκη με ένα εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο και τον πρωτοεμφανιζόμενο Ιβάν Άσκα να βάζει τη σφραγίδα του ως το τελικό 78-75.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον ΠΑΟΚ. Μετά το 3-2 που έγραψε ο Αντώνης Κόνιαρης στις παρυφές της αναμέτρησης, ο Προμηθέας ήταν αυτός που είχε τον πρώτο λόγο στο παρκέ. Με δυνατή άμυνα, αλλά και εύστοχος στην επίθεση και από τα 6μ75 η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου έφτασε στο +7 (10-17, 7'), ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του αντεπίθεση μειώνοντας στον έναν πόντο (16-17, 8'20''), αλλά η απόσταση μεγάλωσε ακόμη περισσότερο με το 26-34 να διαμορφώνεται στο παρκέ.

Για δεύτερη φορά στον αγώνα οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να "κυνηγήσουν", καταφέρνοντας να πλησιάσουν στους δύο (40-42, 18'35''). Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στα μισά του δρόμου (40-43) ήταν πρώτον το γεγονός ότι είχαν ήδη σημειωθεί 83 πόντους σε ένα σκληρό παιχνίδι, αλλά και η αστοχία και των δύο ομάδων από τη γραμμή (7/15 ο Προμηθέας, 10-17 ο ΠΑΟΚ).

Μια... επανάληψη ακόμη καταγράφηκε στην πορεία της αναμέτρησης με το 42-43 (22') να μετατρέπεται σε 42-50 (24'35'') με τον Μουρ να καρφώνει εντυπωσιακά σε δύο συνεχόμενες φάσεις. Γερομίχαλος και Γκίκας με σουτ τριών πόντων (10/22 ο Απόλλωνας, 4/18 ο ΠΑΟΚ στο σημείο αυτό) και Σαρικόπουλος κοντά στη ρακέτα, έστειλαν τη διαφορά στο +10 (48-58, 27'), πριν φτάσει στο +14 (49-63) με τον Σούλη Μαρκόπουλο να βλέπει την ομάδα του να μετρά ήδη 15 λάθη! Ο προπονητής του ΠΑΟΚ επιστράτευσε για πρώτη φορά και τον Ιβάν Άσκα, νέο πρόσωπο στην ομάδα, ο οποίος έφτασε  στη Θεσσαλονίκη χθες το μεσημέρι!

Αυτός πάντως που έδωσε το σύνθημα για την επιστροφή του "δικεφάλου" στο παιχνίδι ήταν ο Αντώνης Κόνιαρης με τέσσερις πόντους και ένα κλέψιμο, με τον Λίνο Χρυσικόπουλο να ακολουθεί, τον Ιβάν Άσκα μάλιστα να ισοφαρίζει 63-63 (33'30'') και τον ΜακΦάντεν να οδηγεί στο +3 (66-63, 34') με τον ΠΑΟΚ να έχει ένα επιμέρους 17-1 στην τέταρτη περίοδο. Ο Τζόουνς ευστόχησε στο πρώτο εντός πεδιάς σουτ για τον Προμηθέα λίγο μετά το 35' (!), το διέπραξε ξανά από τα 6μ75 και του έδωσε το προβάδισμα (69-71, 36'). Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν (76-73, 38'), κράτησαν το προβάδισμα, παίζοντας όλο το δεκάλεπτο με την ίδια πεντάδα και τον Ιβάν Άσκα πραγματικά να εντυπωσιάζει στην πρεμιέρα του και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Ο Προμηθέας είχε την ευκαιρία να προσπεράσει 9'' πριν το τέλος, αλλά ο Τζόουνς αστόχησε σε σουτ τριών πόντων από τη γωνία. Η πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο ήρθε με τον Σόμπεϊ να επιστρέφει στο παρκέ. Το παιχνίδι πήγε στα φάουλ με τον ΜακΦάντεν να πηγαίνει στη γραμμή για το 2/2 με 6'' να απομένουν. Το σουτ του Γκίκα δεν βρήκε το στόχο και ο δικέφαλος του Βορρά πήρε τη νίκη με το τελικό 78-75.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου εκνευρισμένος πέταξε το πινακάκι του προς την εξέδρα το οποίο μετά από... διαπραγματεύσεις και ενώ φάνηκε να ζητά συγνώμη για την κίνησή του αυτή που δεν ήταν εσκεμμένη, το πήρε και πάλι πίσω.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Ιβάν Άσκα ήταν σίγουρα αυτός που έκλεψε την παράσταση. Μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο έχοντας φτάσει μόλις χθες στην Ελλάδα και ήταν σαν έπαιζε χρόνια στον ΠΑΟΚ. Το πρώτο δείγμα ήταν κάτι παραπάνω από θετικό !

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Πραγματικά το περίπου 50% που είχε στις βολές ο Προμηθέας Πάτρας είναι κάτι που δεν το βλέπεις συχνά. Άφησε τον αγώνα με 13/25.

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

Και τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ