22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ιαπωνία – Γαλλία 87-71 : Ιστορική πρόκριση για τις «οικοδέσποινες»! (pic)

Την ιστορική πρώτη πρόκριση στην ιστορία της σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, πανηγυρίζει η Ιαπωνία, η οποία επικράτησε της Γαλλίας με 87-71 και θα αντιμετωπίσει στο παιχνίδι του Χρυσού μεταλλίου τις ΗΠΑ! Ολυμπιακό ρεκόρ σε ασίστ η φοβερή Ματσίντα.

H ομάδα της Γαλλίας είχε τον ρόλο του φαβορί στην αναμέτρηση, όμως όπως φάνηκε, οι "ταμπέλες" είναι σχετικές και η Ιαπωνία φρόντισε να το επιβεβαιώσει! Παρά το γεγονός ότι οι Γαλλίδες βρέθηκαν μπροστά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα της διοργανώτριας χώρας πάτησε το πόδι στο γκάζι, γύρισε το παιχνίδι μέχρι το ημίχρονο (41-37) και από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω! Το τελικό 87-71 αποτέλεσε μία ιστορική νίκη για το Ιαπωνικό μπάσκετ, που της εξασφαλίζει το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο σε τουρνουά μπάσκετ (είτε γυναικών είτε ανδρών) στην ιστορία της!

Απόλυτη πρωταγωνίστρια της αναμέτρησης ήταν η πόιντ γκαρντ της Ιαπωνικής ομάδας, Ρούι Ματσίντα, η οποία έγραψε ένα ιστορικό ρεκόρ! Μία ημέρα μετά τις 18 ασίστ του Λούκα Ντόνσιτς, πήρε τη σκυτάλη και έγραψε και εκείνη 18 τελικές πάσες, που στην περίπτωσή της αποτελούν και Ολυμπιακό ρεκόρ για το τουρνουά γυναικών! Αυτές τις ασίστ τις συνόδευσε και με 9 πόντους, για να αποτελέσει την πολυτιμότερη παίκτρια της αναμέτρησης. Από κοντά η Ακάχο με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ και η Μιγιαζάβα με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Για τη Γαλλία, ξεχώρισαν οι Γκρουντά με 18 πόντους και Φοτού με 13 πόντους, σε ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν πήγε όπως το ήθελαν.

Έτσι, η Ιαπωνία θα αντιμετωπίσει τα μεγάλα φαβορί του τουρνουά, την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, ενώ αντίστοιχα, Σερβία και Γαλλία θα διεκδικήσουν σε μία "ευρωπαϊκή" κόντρα, το χάλκινο μετάλλιο.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 41-37, 68-53, 87-71

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

https://twitter.com/FIBA/status/1423623309493620743



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ