18.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θ.Κυριλής στο basketa : «Στον Πρωτέα βρήκα οργάνωση ,όραμα και υγεία»

Ηγέτης ετών 22...

Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Αγρίνιο, και εξ' αρχής τράβηξε τα βλέμματα από την πορεία του στον Παναιτωλικό, με τον Προμηθέα να τον κάνει δικό του. Με τις ευλογίες της ομάδας της Πάτρας πήρε παραστάσεις από τη Β' Εθνική με το Αγρίνιο, και τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται στον Πρωτέα, αποτελώντας τον ηγέτη της ομάδας της Βούλας.

Ο Θοδωρής Κυρίλης ξέρει να κρατάει χαμηλό προφίλ, κάτι που διαπιστώνεται και από την επικοινωνία μαζί του, ενώ πλέον φαντάζει έτοιμος για το επόμενο βήμα. Σε ηλικία 18 ετών υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Προμηθέα, για να αγωνιστεί την σεζόν 2017-2018 στο Αγρίνιο όπου είχε 3,8 πόντους και 10 εύστοχα τρίποντα σε 27 αγώνες. Την πρώτη του σεζόν στην Βούλα (2018-2019) είχε σε 29 αγώνες, 6,7 πόντους και 28 εύστοχα τρίποντα για να απογειωθεί πέρυσι όπου σε 21 αγώνες ήταν ο πρώτος σκόρερ του συγκροτήματος των Νοτίων προαστίων, με 13,5 πόντους και 44 εύστοχα τρίποντα.

Μιλώντας στο basketa.gr τόνισε το πόσο ευχαριστημένος είναι στον Πρωτέα, πως βλέπει ο ίδιος το μπάσκετ, αλλά και την πανδημία, το πως βλέπει το μέλλον του, ενώ αναφέρθηκε και στην εμπειρία του να αγωνίζεται στην ίδια ομάδα για 8 χρόνια με τον αδελφό του Δημήτρη.

Θοδωρή βρίσκεται στην τρίτη σου χρονιά στον Πρωτέα, και μαζί με την ομάδα ωριμάζεις και εσύ. Φέτος ξεκίνησες πολύ δυνατά το πρωτάθλημα, που θέλεις να φτάσεις και πιστεύεις πως είναι η ώρα για το επόμενο βήμα, σε υψηλότερη κατηγορία  : «Όπως είπατε είναι η τρίτη μου χρόνια στην ομάδα και αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια του Πρωτέα που μου έδωσε την δυνατότητα να βελτιωθώ μέσα από ένα οργανωμένο πρόγραμμα και σχεδιασμό. Προσωπικά, θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται , και νιώθω έτοιμος για το επόμενο βήμα στη καριέρα μου , και γιατί όχι να βρίσκομαι εκεί με την ομάδα του Πρωτέα».

Πέρυσι με τον Περικλή Ταυρόπουλο αναδείχθηκες πρώτος σκόρερ της ομάδας, αποτελεί και φετινό σου στόχο : «Κυριότερη αξία έχει η νίκη της ομάδας και μόνο αυτή. Σε προσωπικό επίπεδο προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος μέρα με την μέρα και να δίνω το εκατό τις εκατό σε κάθε προπόνηση και αγώνα.»

Από τους έμπειρους Βαγγέλη Βλάχο και Περικλή Ταυρόπουλο, σε ένα νέο τεχνικό, τον Θοδωρή Τερζή. Πως τον βλέπεις στο ξεκίνημα του : «Όπως και οι προηγούμενοι προπονητές, έτσι και ο κοουτς Τερζης ξέρει πολύ καλά το αντικείμενο του, ψάχνει διαρκώς ευκαιρίες για βελτίωση, πράγμα το οποίο στο μεταδίδει και σου δίνει κίνητρο να δουλέψεις πιο σκληρά».

Ο Πρωτέας τερμάτισε στην καλύτερη θέση της ιστορίας του πέρυσι, φέτος ποιος είναι ο στόχος σας ως ομάδας : «Στόχος μας είναι προπόνηση με προπόνηση να γινόμαστε καλύτεροι και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες. Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος».

Ξεκίνησες από τον Παναιτωλικό, μετά σε Προμηθέα, Αγρίνιο και Πρωτέα. Στους τρεις πρώτους σταθμούς ήσουν με τον αδελφό σου Δημήτρη. Μίλα μας πως είναι να παίζεις με τον αδελφό σου : «Με τον αδερφό μου είμασταν για 8 χρόνια συμπαίκτες , ήταν περίεργο το συναίσθημα γιατί κάναμε κάθε μέρα και οι δυο τα ίδια ακριβώς πράγματα . Υπήρχε αρκετός ανταγωνισμός και μπορώ να πω πως πίεζε ο ένας τον άλλο , γιατί σε κάθε προπόνηση ήθελα να έχω την καλύτερη απόδοση , το ίδιο κι αυτός . Έχουμε παίξει και μια φορά ως αντίπαλοι σε ένα φιλικό και μπορώ να πω πως ήταν ωραίο συναίσθημα , παίρνεις κίνητρο».

Είχες αρκετές προτάσεις, τι σε έκανε να μείνεις στην ομάδα, και αν αποτελεί κομβικό σημείο ότι διαθέτετε βασικό κορμό από πέρυσι. Τι ρόλο σε αυτή την ομάδα παίζει η εμπειρία του Βαγγέλη Μόρφη : «Στην ομάδα του Πρωτέα βρίσκω οργάνωση , όραμα και υγεία . Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες με αυτά τα χαρακτηριστικά , ήταν εύκολη η επιλογή μου . Το καλοκαίρι έδειξαν ότι με θέλουν και στηρίζονται πάνω μου , κάτι το οποίο με γοήτευσε. Νιώθεις οικεία όταν είσαι σε μια ομάδα για πολλά χρόνια , βγαίνει και στο γήπεδο αυτό . Η ομοιογένεια της ομάδας αλλά και το κλίμα στα αποδυτήρια , είναι τα βασικά συστατικά της μέχρι τώρα επιτυχίας μας. Έχουμε νεανικό ρόστερ ,άρα υπάρχει ένταση στη προπόνηση και αυτό είναι το ζητούμενο . Ο Βαγγέλης Μορφης είναι ο πιο έμπειρος παίχτης της ομάδας και ενώνει τα κομμάτια του παζλ , ηρεμεί την ομάδα και τη καθοδηγεί εκεί που πρέπει , το παιχνίδι είναι πιο εύκολο και για εμένα όταν βρίσκεται στο παρκέ».

Μετά την διακοπή και το λοκ ντάουν, δυο μήνες απραξίας. Πως βλέπεις την πανδημία, τα μέτρα και την απουσία το κόσμου από τα γήπεδα : «Για όλους τους αθλητές θα είναι μια περίεργη και δύσκολη περίοδος, πρωταρχικό ρόλο ωστόσο έχει η υγεία και πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα. Η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα είναι αισθητή και λυπηρή όμως πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι στην καινούργια καθημερινότητα».

Έχεις ξεχωρίσει κάποιο φαβορί για την άνοδο από τον όμιλο σας : «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για προβλέψεις καθώς δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστεί η κάθε ομάδα μετά την διακοπή».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ