19.1 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

«Θύελλα» ανόδου στη Μεσσήνη! (pics+vid)

Η Kalamata BC δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον ΓΣ Μεσσήνης και, παίρνοντας το «διπλό» με 70-52, έχει σχεδόν αγκαλιάσει τον τίτλο και την άνοδο στη Γ' Εθνική.

Στο ντέρμπι της Μεσσήνης, ανάμεσα στον τοπικό ΓΣ Μεσσήνης και την Kalamata BC, κρινόταν σε σημαντικό βαθμό το πρωτάθλημα της Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, αν και φυσικά υπάρχουν στη συνέχεια τα playoffs που οδηγούν στη Γ' Εθνική. Οι «μελανόλευκοι» φρόντισαν, όμως, από χθες (17/3) να δείξουν ποιος είναι το «αφεντικό», κυριαρχώντας στο παρκέ και κάνοντας το πιο καθοριστικό «βήμα» με το επιβλητικό 70-52, καθώς πλέον βρίσκονται στο 2-0 με τον ανταγωνιστή τους και, εφόσον συναντηθούν ξανά στους τελικούς, θα χρειάζονται μόλις μία νίκη με πλεονέκτημα έδρας, για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι παίκτες του Αντώνη Κούτρη, μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο (14-14), με τους ψηλούς τους να κάνουν και πάλι τη διαφορά, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να απειλεί με κάθε τρόπο και τον Δημήτρη Κουτίβα σε ρόλο «ηλεκτρολόγου» με τα κοψίματα που μοίραζε στην άμυνα, κατάφεραν να προηγηθούν με διαφορά 20 πόντων στα μέσα της τρίτης περιόδου (27-47). Οι γηπεδούχοι, που αγωνίζονταν ελλιπείς, αφού ο φυσικός ηγέτης τους στο παρκέ, Μιχάλης Μπακογιάννης, περιορίστηκε μόνο στο ρόλο του προπονητή, λόγω θλάσης που του απέτρεψε τη συμμετοχή, αντέδρασαν στο επόμενο διάστημα, αλλά δεν κατάφεραν να μειώσουν περισσότερο από το -9 (41-50), στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Στη «Μαύρη Θύελλα» απλώς διατήρησαν την ψυχραιμία τους, με τον Μαθιόπουλο να «βομβαρδίζει» από μακριά και τον Τσικούρη να προσφέρει επίσης λύσεις, για να φέρουν εκ νέου την απόσταση σε διαστάσεις θριάμβου, πανηγυρίζοντας ένα «διπλό» που τη δεδομένη στιγμή σημαίνει... μισό τίτλο, με ουσιαστικά τελευταία τους υποχρέωση στην κανονική περίοδο να είναι η εντός έδρας νίκη με τους Δρομείς Τρίπολης, ώστε να φέρουν το μεταξύ τους σκορ στο 1-1 για ενδεχόμενη συνάντηση στα playoffs, ενώ περιμένουν πλέον μόνο την επιστροφή του εκ νέου τραυματία Γιώργου Γιαννουκάκη.

Αξίζει να αναφερθεί η άψογη συμπεριφορά του κοινού των δύο ομάδων, που δημιούργησαν μία εξαιρετική ατμόσφαιρα, με τη διοίκηση της Kalamata BC να ευχαριστεί τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας για τη στήριξή τους στο σπουδαίο ντέρμπι, ερχόμενοι από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας στο «νησί».

Διαιτητές: Κυριακόπουλος-Ρίζος
Δεκάλεπτα: 14-14, 22-33, 36-50, 52-70
ΓΣ Μεσσήνης (Μπακογιάννης): Σπυρόπουλος 12(4), Χαραλαμπόπουλος, Τόσκα 7(1), Στωικίδης, Δρακόπουλος, Πολυζωγόπουλος 13 (1), Παλαμίδης 8, Χλέπας 4, Μιχαλόπουλος 8, Αντωνόπουλος
Kalamata BC (Κούτρης): Μιχόπουλος 3, Τσιγαρίδης 2, Γεωργανάς 7, Τσικούρης 7, Αντωνόπουλος, Μαθιόπουλος 19 (4), Καρούτας, Παθιάκης, Κούτρης 1, Σιδέρης, Κουτίβας 6 (8 κοψ), Γιαννακόπουλος 25(1)

Δείτε ακολούθως οπτικοακουστικό υλικό, από την κάμερα του Παναγιώτη Μουστάκη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ