18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Θωμάς Κωστόπουλος στο basketa.gr : «Ο κόσμος αγκαλιάζει το μπάσκετ στην Ήπειρο»

Άλματα προόδου έχει πραγματοποιήσει τα δυο τελευταία χρόνια ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος από τη στιγμή που απορρόφησε την ομάδα του Βίκος Ζαγοροχώρια το 2017, άλλαξε επίπεδο, συνδυάζοντας το βαρύ όνομα του με την οικονομική ευρωστία του συγκεκριμένου μεγάλου χορηγού.

Αυτό σήμανε και την αγωνιστική έκρηξη του συλλόγου, με την άνοδο από τις κατηγορίες της ΕΣΚΑΒΔΕ, και την συμμετοχή του πέρυσι για πρώτη φορά στην Γ' Εθνική, όπου στον τρίτο όμιλο με ρεκόρ 21-3, κατέκτησε το πρωτάθλημα και την τρέχουσα σεζόν αγωνίζεται στην Β' Εθνική, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τον ΠΑΣ. 

Με τον Θωμά Κωστόπουλο στον πάγκο από την περσινή σεζόν, κατάφερε να ξεκινήσει την χρονιά με 3/3, με τον 34χρονο τεχνικό να μιλάει στο basketa.gr τόσο για τον ΠΑΣ. για το μπάσκετ της Ηπείρου, για τον κόσμο της ομάδας, αλλά και για την μεγάλη πρόσκληση της καριέρας του.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με το 3/3 και με άνετη νίκη απέναντι στον Πρωτέα Γρεβενών. Αποτελεί αυτό το ξεκίνημα παρακαταθήκη ώστε η ομάδας σας να πρωταγωνιστήσει : «Το καλό ξεκίνημα πάντα βοηθάει, αλλά το φετινό πρωτάθλημα, όπως όλα αυτών των κατηγοριών είναι ένας μαραθώνιος 30 αγώνων και χρειάζεται συνέπεια σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου».

Ωστόσο, είστε νεοφώτιστη ομάδα αλλά έχετε δημιουργήσει πολύ δυνατό ρόστερ. Αποτελεί στόχο η άνοδος στην Α2 : «Εμείς κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ως ένα τελικό. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα μας δοθεί στο τέλος αυτό που μας αναλογεί. Το υπάρχον ρόστερ είναι σίγουρα πολύ καλό και φτιαγμένο για να πρωταγωνιστήσει».

Αναλάβατε πέρυσι την ομάδα και την οδηγήσατε στην μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία της. Έχοντας εργαστεί στον Ηρακλή και στην Α2, πως βλέπετε την κατάσταση στον ΠΑΣ και στο φετινό πρωτάθλημα : «Η κατάσταση στον ΠΑΣ είναι πρωτόγνωρη, τόσο για τους ανθρώπους της ομάδας όσο και για όλα τα μέλη της διοίκησης, που προσπαθούν να βοηθήσουν την ομάδα. Σιγά σιγά μπαίνουν οι βάσεις και οι δομές που θα βοηθήσουν την ομάδα να παραμείνει σε ένα υψηλό επίπεδο κ τα επόμενα χρόνια».

Η ομάδα αγωνίζεται σε ένα νέο και σύγχρονο κλειστό, πόσο βοηθάει ώστε να αλλάξει η ομάδας σας επίπεδο : «Σίγουρα βοηθάει. Το νέο κλειστό είναι ένα πολύ ωραίο και μπασκετικό γήπεδο που έχει ότι χρειάζεται ώστε μια ομάδα να προπονείται και να ετοιμάζεται σωστά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Όλοι γνωρίζουν ότι ο κόσμος αποτελεί μεγάλη δύναμη για τον ΠΑΣ. Πόσο σας βοηθάει και σας δίνει δύναμη αυτός : «Ο κόσμος του ΠΑΣ είναι από τους μεγαλύτερους και σπουδαιότερους σε όλη την χώρα, και η παρουσία του στο γήπεδο, όσο και η στήριξη του, μας δίνει δύναμη, και αποτελεί τον έκτο παίκτη της ομάδα μας».

Κλείνοντας μπροστά σας έχετε μια μεγάλη ευκαιρία.Θέλετε να είστε εσείς που θα οδηγήσετε το μπάσκετ της Ηπείρου στην μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία του : «Σίγουρα αποτελεί πρόκληση για μένα να βοηθήσω την ομάδα να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται. Το μπάσκετ στην Ήπειρο πρέπει να ανέβει επίπεδο γιατί είναι μια περιοχή με πολλά παιδιά που το αγαπούν. Σιγά σιγά ο κόσμος αγκαλιάζει όλο και περισσότερο το εγχείρημα που γίνεται στην μπασκετική κοινωνία των Ιωαννίνων».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ