28.1 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Θωμάς Αμπαράς στο Basketa: «Ο Τζήμας μου είπε “πάρε την ευθύνη” και το έκανα»

Ο Θωμάς Αμπαράς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο «διπλό» της Καρδίτσας επί του Απόλλωνα στην Πάτρα και μίλησε στο Basketa.gr για τη σημασία της νίκης, τα δύο μεγάλα σουτ του που έκριναν το ματς και τη μέχρι τώρα θητεία του στη θεσσαλική πόλη.

Όσοι παρακολουθούν την Α2, γνωρίζουν πως δεν πρέπει να παίρνουν... όρκο για τίποτα. Αυτό απέδειξε και η Καρδίτσα, η οποία προερχόμενη από μία σκληρή εντός έδρας ήττα από τον Παπάγου στην παράταση, που μπορεί να κοστίσει στην υπόθεση της παραμονής, πήγε στην Πάτρα να αγωνιστεί με τον φορμαρισμένο Απόλλωνα κι έκανε το «μπαμ». Με το «διπλό» που πέτυχε με 78-73 βρίσκεται ξανά στο παιχνίδι για ένα δυνατό πλασάρισμα εν όψει των play out, που μοιάζει να είναι ο ρεαλιστικός στόχος της στιγμής, με τον Θωμά Αμπαρά να αποτελεί τη μεγάλη μορφή της αναμέτρησης, ευστοχώντας σε δύο τρίποντα-«μαχαιριές» στην καρδιά των «Φρουρών της Αχαΐας». Δύο σουτ, που στο τέλος μπορεί να σημαίνουν πολλά.

Ο 24χρονος γκαρντ μίλησε στο Basketa.gr για τον ηγετικό ρόλο που ανέλαβε εκείνη τη στιγμή και κατέχει, εν γένει, στη θεσσαλική ομάδα, τονίζοντας πως τα δύο σουτ ήταν προϊόν... εντολής του Γιάννη Τζήμα, καθώς και το γεγονός ότι τον δικαίωσε απόλυτα. Ο ίδιος, ήρθε για να κάνει τη διαφορά σε ομάδα Α2 ύστερα από δύο πολύ καλές χρονιές με το Κορωπί στη Β' Εθνική, εξηγώντας το τι τον έφερε στην Καρδίτσα, ενώ δεν αποκλείει την παραμονή του, ευελπιστώντας πως η ομάδα του θα μπει από πλεονεκτική θέση, στην πιο δύσκολη περίοδο της σεζόν.

Θωμά, τι είναι αυτό που σας έκανε να ξεπεράσετε μία άσχημη ήττα με τον Παπάγου και να έρθετε σε μία σκληρή έδρα στην Πάτρα, για να πάρετε αυτό το «διπλό»;

Το ματς με τον Παπάγου, ήταν ένα από εκείνα που θέλαμε πολύ για τη σωτηρία, αλλά κάτι το γεγονός ότι δε βγήκαν στο παρκέ ακριβώς όσα είχαμε σχεδιάσει, κάτι το ότι κάποιοι παίκτες του Παπάγου ήταν εξαιρετικοί, έφεραν μία κακή ήττα. Το συζητήσαμε μεταξύ μας, γιατί βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και πήγαμε στην Πάτρα χωρίς άγχος. Είχαμε και λίγη τύχη στο τέλος, με αποτέλεσμα να πάρουμε το «διπλό».

Μιλώντας για τύχη σε τι αναφέρεσαι; Πήρατε φυσικά την νίκη στις λεπτομέρειες, ενώ εσύ έβαλες δύο πολύ μεγάλα σουτ.

Για να κερδίσεις οποιοδήποτε παιχνίδι με τέτοιο αντίπαλο, σίγουρα χρειάζεται να είσαι και λίγο τυχερός. Πιστεύω, πως ήταν ένας από τους παράγοντες της επιτυχίας μας, μαζί με όσα ανέφερα νωρίτερα.

Τις στιγμές εκείνες που πήρες πάνω σου τα δύο σπουδαία τρίποντα, ένιωθες ότι ήσουν εκείνος που έπρεπε να το κάνει;

Και τα δύο καλάθια προήλθαν απλά από οδηγία του προπονητή. Το πρώτο τρίποντο, ήρθε από μία κατάσταση που είχαμε προετοιμάσει και εκτελέσαμε πολύ σωστά, ενώ στο δεύτερο απλά μου είπε να πάρω την ευθύνη κι εγώ την πήρα.

Εσύ πώς αισθάνεσαι σε τέτοιες στιγμές, όταν δέχεσαι τέτοια οδηγία;

Νιώθω πολύ άνετα και αυτό το συναίσθημα, βέβαια, δε μου το εμπνέει μόνο ο χαρακτήρας μου, αλλά και η γενικότερη ατμόσφαιρα στην ομάδα. Με έχει αγκαλιάσει η Καρδίτσα και με έχει κάνει να αισθάνομαι πολύ άνετα.

Τι πρέπει να κάνετε, πλέον, για να αξιοποιήσετε αυτό το αποτέλεσμα, ώστε τουλάχιστον να κερδίσετε ένα καλό πλασάρισμα για τα play out;

Για αρχή, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να στοχεύσουμε στην νίκη με την Καστοριά, ώστε να έχει αξία αυτό το «διπλό». Στη συνέχεια, θα διεκδικήσουμε απλά την νίκη σε κάθε παιχνίδι, για να πάρουμε στο τέλος όσες μπορούμε, ώστε να έχουμε ένα καλό πλασάρισμα.

Ήρθες στην Καρδίτσα μετά από δύο εξαιρετικά χρόνια στη Β’ Εθνική με το Κορωπί. Τι σε έκανε να ξανάρθεις στον Βορρά, έστω κι αν πρόκειται για επίπεδο Α2;

Μίλησα με τον Χρήστο Δεληγιάννη και τον Λευτέρη Καλογήρου, με τους δύο να μου δείχνουν με έντονο τρόπο, πόσο με ήθελαν στην ομάδα. Τους εμπιστεύτηκα, λοιπόν, όπως με εμπιστεύτηκαν και αυτοί, για να συνεχίσουμε μαζί.

Μετά τη Β’ Εθνική, παίζεις στην Α2 με την Καρδίτσα, λοιπόν. Η Καρδίτσα, τώρα, είναι ακόμη ένα «σκαλοπάτι» για ένα πιο υψηλό επίπεδο;

Δεν κοιτάζω την Καρδίτσα σαν «σκαλοπάτι» στην καριέρα μου. Αντιθέτως, διάλεξα να έρθω εγώ, για να κάνω αυτό που μου αρέσει και, ειλικρινά, περνάω πολύ καλά σε αυτή την πόλη.

Θα ήσουν, λοιπόν, θετικός στο ενδεχόμενο παραμονής, έστω κι αν είναι νωρίς να το συζητάμε;

Αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί σίγουρα. Πρέπει όλα, όμως, να πάνε καλά πρώτα και να εξασφαλίσει η ομάδα την παραμονή της, για να παίξει και στην επόμενη Α2.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ