21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Θυμώνει, άρα… ζει

Η Εθνική μπήκε στο Ευρωμπάσκετ γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι το μόνο που προσδοκούσε να κερδίσει ήταν το ματς και οι δυο βαθμοί. Ολα τ' άλλα, από κάτω θα την έφερναν. Και δεν λέμε να έχανε, αλλά να μην ερχόταν άνετα η νίκη, να μην έπαιζε καλά για μεγάλο διάστημα και άλλα τέτοια. Εδώ έναν κακό, πολύ κακό, δεκάλεπτο υπήρξε στο ματς και την ώρα που αυτό εξελισσόταν άρχισε να στάζει χολή...


Οπως είπε μετά το ματς ο Παππάς, "με την Ισλανδία δεν βγάζεις συμπεράσματα". Σε γενικές γραμμές αλήθεια, αλλά όχι απόλυτη. Σε τέτοια ματς με σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο, πρέπει να δείξεις ότι συναισθάνεσαι την δουλειά που έχεις να κάνεις. Το καθήκον να πούμε, απέναντι στον εαυτό σου πρώτα, που έχεις ήδη εργατοώρες προετοιμασίας πίσω και σίγουρα θέληση να πετύχεις αφού είσαι εδώ.


Ε, στην Εθνική σ' αυτό το πρώτο ματς έδειξαν τουλάχιστον συναίσθηση. Αν το κακό δεύτερο δεκάλεπτο ακολουθούσε ένα "συμβατικό" δεύτερο ημίχρονο, με νοοτροπία "εντάξει μωρέ θα τους κερδίσουμε αυτούς", τότε θα είχαμε θέμα. Μόνο που στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες βγήκαν θυμωμένοι. Τα άκρα πάντα έχουν ενδιαφέρον, το... νερόβραστο είναι το ανησυχητικό.


Η Εθνική λοιπόν θύμωσε, αντέδρασε, ξέσπασε, έδειξε ότι το αίμα κυκλοφορεί. Εννοείται ότι δεν λέει τίποτα η έκταση της τελικής διαφοράς, εννοείται ότι δεν σκότωσε το θηρίο, αλλά εννοείται και ότι δεν είναι για υποβάθμιση η συνολική της πρεμιέρα στη διοργάνωση. Ούτε 90 πόντους βάζει ο καθένας εύκολα, ούτε το ποσοστό στα τρίποντα περνάει απαρατήρητο. Εντάξει, τα ριμπάουντ τα κάνουμε στην άκρη απέναντι στην Εθνική... κοντών, όσο για τα 20 λάθη έχουν πολλά να πουν προπονητές και παίκτες.


Οποιος ψάχνεται για παραπάνω σε μια πρεμιέρα, είναι ή άσχετος ή εμπαθής και απλά... ψάχνεται. Η Εθνική πέτυχε τον στόχο της και ήδη γυρίζει σελίδα. Πιο σωστά, αλλάζει βιβλίο. Διότι οι Γάλλοι που έρχονται το Σάββατο, μετά το αυριανό ρεπό, είναι τελείως άλλη ιστορία. Και είναι βέβαιο ότι ο Μίσσας, οι συνεργάτες του και οι παίκτες του, ξέρουν καλά ότι εκεί θέλει... θυμό 40 λεπτών. Και τσαγανό κι εγωισμό και απ' όλα όσα έχουν και δεν πρέπει να αμελήσουν να τα δείξουν ούτε στιγμή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ