21.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Θυμήθηκε το ιστορικό ρεκόρ του Φώτση η Euroleague (vid)

Αναδρομή στο μακρινό 2007 και στο ρεκόρ ριμπάουντ του Αντώνη Φώτση έκανε η Euroleague, μιας και η επέτειος του συγκεκριμένου επιτεύγματος ήταν στις 20 Μαρτίου. 

Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν παίκτης της Ντιναμό Μόσχας τότε και έπαιζε ενάντι στην Mπενετόν Τρεβίζο, σε ένα ματς του οποίου ο νικητής θα προκρινόταν στα πλέι οφ της διοργάνωσης και θα αντιμετώπιζε σε σειρά αγώνων τον Παναθηναϊκό (ο οποίος κατέκτησε τελικά τον τέταρτο ευρωπαϊκό του τίτλο εκείνη την χρονιά, στην Αθήνα).

Οι δύο ομάδες χρειάστηκαν το έξτρα πεντάλεπτο για να λύσουν τις διαφορές τους και η Ντιναμό ήταν αυτή που χαμογέλασε στο φινάλε, παίρνοντας την εντός έδρας νίκη με 68-65. 

Ο Αντώνης Φώτσης έθεσε νέο ρεκόρ στη Euroleague, με το εμφατικό double double 22 πόντων και 24 ριμπάουντ. Το προηγούμενο ρεκόρ των 23 ριμπάουντ κατείχε από το 2002 ο Μιρσάντ Τουρξάν σε ένα ματς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενάντι στην Μπούντουσνοστ Ποντγκόριτσα. 

Ακόμη έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που πετυχαίνει τουλάχιστον 20 πόντους και 20 ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι, μετά τον Τουρξάν και τον Σπένσερ Νέλσον.

Έκτοτε άλλοι τρεις παίκτες έχουν καταφέρει να κατεβάσουν περισσότερα από 20 ριμπάουντ σε ένα ματς, ο Τζόρντι Τράιας της Μπαρτσελόνα το 2008, ο Πατ Μπέρκ με την Πρόκομ την ίδια χρονιά και ο Ντονάτας Μοντεγιούνας, αγωνιζόμενος επίσης στην Πρόκομ το 2011. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ