16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θρίλερ στο Περμ! (vid)

Mια μεγάλη ανατροπή και ένα παιχνίδι που άφηνε μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα ανοικτή την πρόκριση στα τελικά του Ευρωμπάσκετ 2022 παρακολούθησαν οι θεατές στο Molot Sports Hall του Περμ!

Mε βραβείο το προτελευταίο εισιτήριο χωρίς κάτοχο, Εσθονία και Βόρεια Μακεδονία ρίχτηκαν στη μάχη στο παιχνίδι που άνοιξε την τελευταία αγωνιστική στην "φούσκα" του Περμ για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Θριαμβευτές, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να πάρουν την νίκη, εν τέλει βγήκαν οι Εσθονοί, οι οποίοι κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση του Τζέικομπ Ουάιλι και της παρέας του και να υπερασπιστούν το υπέρ τους +8 από την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Η ομάδα του Γιούκα Τοιγιάλα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι αποκτώντας νωρίς τον έλεγχο της αναμέτρησης και χτίζοντας μια διαφορά 14 πόντων (52-38) στις αρχές της τρίτης περιόδου φαινόταν πως είχε κλειδώσει εύκολα την υπόθεση πρόκριση, καθώς είχε υψώσει ένα τείχος 22 πόντων που έπρεπε να υπερκαλύψει η Βαλκανική ομάδα ώστε να πάρει εκείνη το εισιτήριο για τελικά της διοργάνωσης. Με πρωταγωνιστές την τριάδα των Ουάιλι, Τραϊκόφσκι και Ντιμιτρίεβικ, η Βόρεια Μακεδονία όχι απλώς επέστρεψε στο παιχνίδι αλλά πίεσε και μέχρι τέλους για να πάρει το προβάδισμα και την διαφορά. Όταν αυτό δεν κατέστη εφικτό, επιδίωξαν να πάνε το παιχνίδι στην παράταση, όμως οι Εσθονοί με ψυχραιμία στο παιχνίδι τους και τις απαραίτητες χαμένες βολές...εκ μέρους τους στο τέλος, έδωσαν στους αντιπάλους τους την νίκη και κλείδωσαν με το τελικό 84-86 την πρόκριση και το ένα από τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια για τα τελικά!

Για την χώρα της βαλτικής ξεχώρισε με 15 πόντους ο Κοτσάρ, ενώ από 14 πέτυχαν ο Κουλαμάε και ο Τρέιερ

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τις... υψηλές πτήσεις των Μάικ Κοτσάρ και Τζέικομπ Ουάιλι:

https://twitter.com/EuroBasket/status/1363873079936520192

https://twitter.com/EuroBasket/status/1363870740773294083



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ