21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Θρίαμβος της Χίμκι στο Κάουνας

Η Χίμκι είχε χάσει πολύ έδαφος στις πρώτες 7 αγωνιστικές της Ευρωλίγκας. Στην 8η έκανε το αυτονόητο νικώντας εντός έδρας της Μπουντούτσνοστ και απόψε πήρε το πρώτο πραγματικά μεγάλο αποτέλεσμα. Το 84-83 επί της Ζάγλκιρις μέσα στο Κάουνας, μπορεί να σημάνει αρχή αντεπίθεσης, σίγουρα είναι ένα αποτέλεσμα που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει ότι θα προλάβει να καλύψει το χαμένο έδαφος και ίσως ότι τελείωσε η κακοδαιμονία που είχε αντιμετωπίσει.

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Μια στα πρώτα 18 λεπτά, όταν η Ζάλγκιρις είχε αφοπλίσει τον Αλεξέι Σβεντ και είχε διαρκές προβάδισμα με σταθερότητα σε διψήφια τιμή μέχρι το 33-23. Η άλλη, ήταν τα επόμενα 22 λεπτά. Ο απόλυτος ηγέτης της Χίμκι πήρε μπρος απότομα, τα έβαζε από παντού, ενέπνυσε τους συμπαίκτες του με μπορστάρηδες Μίκι και Μάρκοβιτς και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε την μεγάλη αντεπίθεση, προσπέρασε, αύξανε σταδιακά την υπέρ της διαφορά και πανηγύρισε την μεγάλη επιτυχία.

Η Ζάλγκιρις είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Μιλάκνις στα 3 δευτερόλεπτα πριν την λήξη, αλλά δεν βρήκε τον στόχο.

ΑΣΥΓΚΡΙΤΟΣ: Είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Χίμκι, διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της Ευρωλίγκας και κάνει ό,τι περνάει από τα χέρια του για να το αποδεικνύει. Ο Αλεξέι Σβεντ είχε 2 πόντους για 18 λεπτά. Τελείωσε το ματς με 25, έκανε όργια στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά το απίστευτο τρίποντο εν κινήσει από τα 9 μέτρα που έκανε το 74-79, ουσιαστικά έκρινε το ματς.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η άμυνα της Χίμκι περιόρισε την δημιουργία της Ζάλγκιρις στις 11 ασίστ και υποχρέωσε τους Λιθουανούς σε 20 λάθη. Τα αντίστοια νούμερα των Ρώσων ήταν 21 ασίστ και 12 λάθη και αυτοί οι δύο τομείς, εξηγούν πολλά.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ