25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Θρίαμβος πρόκρισης για Χίμκι, στον… γκρεμό η Μακάμπι (vids)

Η Χίμκι έφυγε μ' ένα τεράστιας σημασίας «διπλό» (94-91) από την έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ κι έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης, την ώρα που οι Ισραηλινοί πλέον κινδυνεύουν άμεσα με αποκλεισμό από τα πλέι οφ.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και στα σαράντα λεπτά, αλλά στο τέλος οι φιλοξενούμενοι αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι κι έφυγαν με το υπερπολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα από την έδρα της «ομάδας του Λαού».

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε δίχως τον Τάιλερ Χάνεϊκατ αλλά και τον Τόμας Ρόμπινσον, όμως δεν... μάσησε και πλέον μπορεί να σκέφτεται το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, καθώς θα είναι απίθανο να μην πάρει το εισιτήριο για την οκτάδα.

Η Χίμκι λοιπόν ανέβηκε στο 15-11 και περιμένει τα υπόλοιπα αποτελέσματα, με τους Ισραηλινούς να έχουν 13-13.

Οι... καθοριστικοί: Ο Αλεξέι Σβεντ σκόραρε 22 πόντους κι αυτό δεν προκαλεί αίσθηση, όμως οι 24 του Άντονι Γκιλ είναι εκείνοι που έκαναν την πραγματική διαφορά και χάρισαν τη νίκη στους Ρώσους. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ ευστόχησε στο κρίσιμο τρίποντο με το σκορ 87-87, με λιγότερο από ένα λεπτό για το φινάλε. Για τους γηπεδούχους, ο Πιερ Τζάκσον με 25 πόντους έμοιαζε απελπιστικά μόνος.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Το σπουδαίο ποσοστό στα σουτ δύο πόντων έμελλε να χαρίσει τη νίκη στη Χίμκι. Οι φιλοξενούμενοι σούταραν με ποσοστό 64% (27/42) κι έτσι δεν θα μπορούσαν να ηττηθούν, παρά το κακό ποσοστό στα τρίποντα (8/30, 26%). Στον αντίποδα η Μακάμπι είχε καλό ποσοστό έξω από τα 6,75μ. (10/25, 40%), αλλά στα δίποντα ήταν κακή με 21/46 (45%).

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση παρακάτω:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ