15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Θρίαμβος οκτάδας για Φενέρ! (vids)

Σε ένα παιχνίδι αποθέωση του επιθετικού μπάσκετ, Μιλάνο και Φενέρμπαχτσε έδειξαν την εξαιρετική τους κατάσταση προσφέροντας σκορ και θέαμα, όμως η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ και των φανταστικών Γιαν Βέσελι και Νάντο Ντε Κολό ήταν αυτή που τελικά είχε όλες τις απαντήσεις, επιστρέφοντας μετά από παρένθεση μίας αγωνιστικής στις νίκες (92-100)!

Ορεξάτες μπήκαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο, ίδιο της εξαιρετικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται το τελευταίο διάστημα. Οι Μιλανέζοι με όπλο τους τον καλό επιθετικό ρυθμό και τα «τρίποντα» (3/4 κανονικά τρίποντα και 3 ακόμα με τον... πατροπαράδοτο τρόπο του 2+1) και από την άλλη οι παίκτες της Φενέρ με όπλο τους την γραμμή των ψηλών και την εξαιρετική τους δουλειά στη ρακέτα (11 ριμπάουντ έναντι 3 της Αρμάνι, τα 6 επιθετικά) έβρισκαν αμφότερες σκορ και έθεσαν από την αρχή ένα υψηλό τέμπο.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1367204124966719494

Η κατάσταση έδειχνε να συνεχίζει σε παρόμοιους ρυθμούς. Η Φενέρ έβρισκε παραπάνω κατοχές, ενώ η Αρμάνι εκμεταλλευόταν τις δικές της στο έπακρο, με εξαιρετική κίνηση στο παιχνίδι της και αποτελεσματικότητα από μακριά, τα οποία της έδιναν την ευκαιρία να συντηρήσει ένα μικρό προβάδισμα στο πρώτο μισό. Όμως είναι δύσκολο να συντηρήσεις ολόκληρο το βράδυ ένα μπάσκετ... οικονομίας. Ένα σερί άστοχων επιλογών και ο δημιουργικός οίστρος της Φενέρ που άνοιγε σαν το μαχαίρι στο βούτυρο την άμυνα ρακέτας της Ιταλικής ομάδας, έχτισαν ένα σερί 11-0 (4 πόντους και 2 ασίστ σε αυτό το σερί ο Νάντο Ντε Κολό) και έφεραν τούμπα τον αγώνα, πριν ένα σερί 6-0 της Ολίμπια στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα, με όπλο πάλι τα τρίποντα (9/14 στο πρώτο μέρος, ποσοστό 67%), βάλει τους Ιταλούς μπροστά με βραχεία κεφαλή 2 πόντων στο ημίχρονο.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1367216147045744655

Με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, είδαμε μια συνέχεια των όσων έγιναν στο κλείσιμο του 2ου δεκαλέπτου. Ένα σερί της Φενέρ πίσω από τον καυτό (3 τρίποντα) Μάρκο Γκούντουριτς και 13 αναπάντητοι πόντοι της ομάδας του Ιγκόρ Κοκόσκοφ έφεραν το μεγαλύτερο προβάδισμα της Φενέρ ως εκείνο το σημείο στο παιχνίδι (60-66), με την Ιταλική ομάδα να μην έχει για πάνω από 5 λεπτά τρόπο να βρει σκορ, δίνοντας έτσι τον ρόλο του «οδηγού» στη φιλοξενούμενη ομάδα, πριν ο Λορέντζο Μπράουντ πάρει το όπλο του και σκοράρει τους 12 τελευταίους πόντους της Φενέρ στη περίοδο.

Συνεχίζοντας πιστό στο μοτίβο του από την αρχή της δεύτερης περιόδου και έπειτα, το παιχνίδι περιελάμβανε άλλο ένα σερί, αυτή τη φορά από την πλευρά της Μιλάνο (12-4), η οποία προσπάθησε να είναι αυτή που θα δώσει την τελευταία γροθιά, προτού εμφανιστεί ο παράγοντας... Βέσελι! Η κρίσιμη συμβολή του στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης με σκορ, άμυνες αλλά και δημιουργία κρατούσαν την Φενέρμπαχτσε μπροστά στο σκορ, πριν έρθει ο Νάντο Ντε Κολό τελειώσει με τρίποντό του την σεμνή τελετή ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε (88-97) και χαρίσει μία ακόμα τεράστια νίκη στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης, η οποία δείχνει να έχει βρει για τα καλά τον εαυτό της. Ένα δίποντο του Κέβιν Πάντερ στο κλείσιμο του αγώνα έσωσε σε έναν βαθμό την παρτίδα για τους χαμένους Ιταλούς, καθώς με τα δύο παιχνίδια να έχουν κριθεί στο +8 (71-79 υπέρ της Αρμάνι το παιχνίδι της Κων/πολης), δεν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα λόγω διαφοράς πόντων σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ο ΗΡΩΑΣ: Το παιχνίδι πήγαινε σαν τρενάκι από την μία ομάδα στην άλλη καθόλη την διάρκειά του, όμως όταν έπρεπε, μίλησε ο παράγοντας Βέσελι. Ένα κρίσιμο μπλοκ του, ένα κλέψιμο, οι 5 πόντοι του στο δεύτερο μισό της τελευταίας περιόδου και στο κερασάκι η ασίστ του στον Νάντο Ντε Κολό, ήταν αυτά που στο τέλος έκαναν τη διαφορά για τη Φενέρ!

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες σούταραν με παροιμιώδη σύμπνοια στο παιχνίδι, οπότε κάτι έπρεπε να κάνει την διαφορά. Αυτό ήταν οι έξτρα κατοχές που κατάφεραν να βρουν οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε πίσω από την κυριαρχία τους στα ριμπάουντ. Το 35-20 υπερ των Τούρκων και ακόμα περισσότερο το 12 - 4 στα επιθετικά ριμπάουντ φάνηκε υπερπολύτιμο για την ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ.

Tα δεκάλεπτα: 28-24, 52-50, 69-78, 92 - 100

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

https://twitter.com/EuroLeague/status/1367208213704245248

https://twitter.com/EuroLeague/status/1367211468870066184



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ