17.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Θρίαμβος Κύμης στο All Star της Χαλκίδας !

Σε ρυθμούς All Star, Κύμη και ΠΑΟΚ πρόσφεραν πλούσιο θέαμα σε ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια της σεζόν με τους γηπεδούχους να παίρνουν μεγάλη νίκη στο τέλος (88-85).  Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έφτασε τις επτά νίκες (7-9) και συνεχίζει να βλέπει ακόμα και την είσοδό της στα πλέι οφ, ενώ την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ (8-8) έχασε σημαντικό έδαφος στο κυνήγι της εισόδου του στην τετράδα, καθώς απέχει πλέον δύο βαθμούς τόσο από την ΑΕΚ, όσο και από το Λαύριο και τον Προμηθέα Πατρών.

Με πρώτο βιολί τον Λάνζεν Σμίθ (22π., 10ρ., 2 ασιστ,  1 κλεψ., 3 λαθ.), θετικό τον Μακ Φάντερ (18π.)  και παίκτες κλειδιά τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Ανδρέα Γλυνιαδάκη (10π. με 3/3 σούτ και 4/6 βολές) και τον Τέντι Οκερεαφόρ (11π. με 7/9 βολές, 6 ριμπ. και 3 ασιστ) η Κύμη πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ, που αν και βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 14 πόντους (60-46 στο 22') δέκα λεπτά αργότερα είχε καλύψει συνολική διαφορά 22 πόντους και βρέθηκε μπροστά με 8  (73-65 στο 32'). Με ηγέτη σε εκείνο το διάστημα τον Αντώνη Κόνιαρη που με...φόρα από το All Star της Πάτρας σημείωσε 10 συνεχόμενους πόντους στο 10-0 της ομάδας του (από 64-56 σε 64-66 προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου) και έτσι ο Δικέφαλος έφτασε αργότερα μέχρι και το +8.

Εκεί ήταν που οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και μέσα σε ένα τρίλεπτο κυρίως με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο με ένα σερί 9-0 πέρασαν μπροστά 74-73 στο 35' και ήταν φανερό πλέον ότι το παιχνίδι θα τελείωνε με χιτσκοκικό φινάλε. Ο ΠΑΟΚ "φωνάζει" για ένα φάουλ που δεν δόθηκε στο Λίνο Χρυσικόπουλο και εκείνος δέχτηκε και τεχνική ποινή για διαμαρτυρία ενώ είχε κάνει και φάουλ ο Γκός. Ο Σμίθ έβαλε 2/3 βολές, αλλά ο - επίσης πρώην άσος του ΠΑΟΚ - Θάντ ΜακΦάντεν έχασε το τρίποντο και το σκορ έμεινε στο 83-78 με ενάμιση λεπτό να απομένει. Ο ΠΑΟΚ μείωσε γρήγορα με βολές του Ζάρα και με κλέψιμο και καλάθι του Κατσίβελη έφτασε στον πόντο (83-82 στα 44΄'). Οκερεαφόρ και Μαγκί είχαν 3/4 βολές, ενώ ο Τζόουνς με τρίποντο μείωσε σε 86-85 (18'') αλλά ο Σμίθ ευστόχησε και στις δύο βολές (88-85 στα 12'').

Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη δεν τον άκουσαν (είχε ζητήσει φάουλ, αλλά δεν έκαναν στην αρχή σωστά και μετά βγήκαν δύο τρίποντα στον ΠΑΟΚ) η τάπα του Οκερεαφόρ με το αριστερό χέρι μάλιστα στον Χαραλαμπόπουλο έβαλε τέλος στο θρίλερ.

 

Ανθρωπος του αγώνα: Ο Λάνζελ Σμίθ ήταν αυτός που έγειρε την πλάστιγγα της νίκης προς την πλευρά της Κύμης. Δεν είναι μόνο οι 22 πόντοι και τα 10 ριμπάουντ του, αλλά το γεγονός ότι ενώ δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος (όπως οι περισσότεροι συμπαίκτες του) στις βολές, την κρίσιμη στιγμή τις έβαλε.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Η ευστοχία της Κύμης από την περιφέρεια (45% στα τρίποντα με 11/24) έπαιξε το ρόλο του όπως και τα επτά παραπάνω ριμπάουντ (36 έναντι 29) που κάλυψαν κάπως τη διαφορά στα λάθη (20 έναντι 14 του ΠΑΟΚ) και κυρίως τις 13 χαμένες ελεύθερες βολές που θα μπορούσαν να στοιχίσουν το παιχνίδι στους γηπεδούχους.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Photo Credit: Eurokinissi

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ