19.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Θρίαμβος και στον τελικό η Βενέτσια, σπίτι της η Αρμάνι (vids)

Ιστορική πρόκριση για τη Βενέτσια η οποία θριάμβευσε στον ημιτελικό με την Αρμάνι Μιλάνο (67-63) στο Final 8 του ιταλικού Κυπέλλου που γίνεται στο Πέζαρο κι έκλεισε θέση για τον αυριανό (16/2) τελικό.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στον τελικό του θεσμού και θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το πρώτο τους Κύπελλο, καθώς έως τώρα έχουν τέσσερα πρωταθλήματα. Στον αντίποδα η Αρμάνι απογοήτευσε καθώς τα εκατομμύρια που έχουν δαπανηθεί για την ενίσχυσή της, η ομάδα του Έτορε Μεσίνα αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Η τρίτη περίοδος ήταν κομβική καθώς η Βενέτσια επικράτησε με σκορ 25-13 σε αυτό το διάστημα και ξέφυγε με 10 πόντους στο 30' (54-44). Οι Λομβαρδοί αντέδρασαν και πλησίασαν αλλά η ομάδα του Βάλτερ Ντι Ραφαέλε άντεξε και προκρίθηκε.

Ο Μίτσελ Βατ με 16 πόντους ηγήθηκε για τους θριαμβευτές, ενώ ο Μάικ Μπράμος πρόσθεσε 10 και ελπίζει ότι αύριο (16/2) θα σηκώσει ως αρχηγός το τρόπαιο, με τη Βενέτσια να συναντά το νικητή του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ της Μπρίντιζι και της Φορτιτούντο Μπολόνια.

Για τους ηττημένους ο Σέρχι Ροντρίγκεθ είχε 15 πόντους και ο Λουίς Σκόλα 14, αλλά ήταν μόνοι τους, ενώ η ομάδα πνίγηκε στο άγχος της και σούταρε μόλις 4/27 τρίποντα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ