21.9 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Θρίαμβος και στη Ρόδο για το Λαύριο

Το Λαύριο πέρασε και από την έδρα του Κολοσσού στη Ρόδο με 77-71 και συνεχίζει να ονειρεύεται την τρίτη θέση...

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη για τρία δεκάλεπτα κυνηγούσε στο σκορ, αλλά τελικά στην τελευταία περίοδο κυριάρχησε απόλυτα και κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από ένα δύσκολο γήπεδο. Μάλιστα η ομάδα της ανατολικής Αττικής συνεχίζει να βρίσκεται στην τρίτη θέση όπου συγκατοικεί με την ΑΕΚ η οποία πέρασε από την Ήλιδα νικώντας τον Κόροιβο Αμαλιάδας.

Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη ξεκίνησαν πιο δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκαν στο φινάλε της πρώτης περιόδου με διαφορά οκτώ πόντων (18-10). Η αντίδραση ήρθε από τους φιλοξενούμενους και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 36-30. Δεν άλλαξε κάτι αισθητά στο τρίτο κομμάτι του αγώνα, με το Λαύριο να προσπαθεί να μειώσει χωρίς όμως να τα καταφέρνει και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 52-48.

Ωστόσο το τέταρτο δεκάλεπτο είχε ξεκάθαρα κίτρινο και μπλε χρώμα, καθώς οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους σκορ 29-19 ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση κι έφυγαν με το «διπλό» (77-71), μια και στο φινάλε ήταν πιο ψύχραιμοι από τους αντιπάλους τους από τη γραμμή των βολών.

Το δίδυμο της νίκης: Ο Τόνι Μέιερ με είκοσι πόντους, αλλά και ο Ντορόν Λαμπ με 18 ήταν οι κορυφαίοι για το Λαύριο. Αμφότεροι «μίλησαν» στα κρίσιμα και «καθάρισαν» για τους νικητές. Στον αντίποδα, ο Μάρβιν Τζόουνς πέτυχε 15 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετά.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Και οι δύο αντίπαλοι ήταν πολύ άστοχοι σουτάροντας με πολύ χαμηλά ποσοστά εντός παιδιάς. Οι γηπεδούχοι είχαν 26/60 σουτ (43%), ενώ οι φιλοξενούμενοι επίσης το ίδιο ποσοστό με 22/51 (43%). Μεγάλη διαφορά στις βολές με τους Ροδίτες να έχουν 14/25 και το Λαύριο 28/37.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ