25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Θρίαμβος και οριστικά τρίτος ο Προμηθέας

Ο Προμηθέας Πάτρας πέτυχε μία ακόμα μεγάλη νίκη, αυτή τη φορά επί του Λαυρίου εντός έδρας με 98-87 και μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου της Stoiximan.gr Basket League εξασφάλισε την τρίτη θέση που τον οδηγεί στο Basketball Champions League της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου.

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος του Μάκη Γιατρά ο οποίος οδήγησε την ομάδα της Αχαΐας στα πλέι οφ και μάλιστα στον πρώτο γύρο θα έχει και το πλεονέκτημα έδρας. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι με αυτήν την ήττα, θα τερματίσουν από την πέμπτη έως την έβδομη θέση.

Από το ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί και πήραν προβάδισμα που άγγιξε τις διψήφιες διαφορές. Στο 10' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 27-18, ενώ στο ημίχρονο το σκορ ήταν 50-37.

Στο τρίτο δεκάλεπτο φάνηκε ότι δεν θα άλλαζε κάτι, καθώς ο Προμηθέας διατηρούσε αρκετά εύκολα την πρωτοπορία. Παρ' όλα αυτά στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη έκαναν την αντεπίθεση τους. Μάλιστα μείωσαν ένα λεπτό πριν το φινάλε στους τρεις πόντους (88-85), αλλά σ' εκείνο το σημείο οι Πατρινοί ήταν ψύχραιμοι και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση της τρίτης θέσης και μαθηματικά. Παράλληλα εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Basketball Champions League της προσεχούς σεζόν.

Ο... μαέστρος: Ο Κέισι Πράδερ με 22 πόντους ήταν ο κορυφαίος σκόρερ των νικητών, ωστόσο ο κορυφαίος συνολικά παίκτης των γηπεδούχων ήταν ο Νίκος Γκίκας. Ο αρχηγός των Πατρινών έπαιξε για σχεδόν 36 λεπτά και σε αυτό το χρονικό διάστημα σκόραρε έντεκα πόντους, μοιράζοντας όμως παράλληλα τον εντυπωσιακό αριθμό των 13 ασίστ. Για τους ηττημένους, ο Μακένζι Μουρ προσπάθησε με 14 πόντους και εννιά ριμπάουντ, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Με πολύ καλό ποσοστό εκτέλεσε πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων ο Προμηθέας. Η ομάδα του Γιατρά ευστόχησε σε 12/23 σουτ που δοκίμασε. Παράλληλα πήρε 13 περισσότερους πόντους από τη γραμμή των βολών (24/34 έναντι 11/14. 

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ