21.2 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Θρίαμβοι Μούρθια-Ναντέρ, πιστεύουν στο όνειρο Φρίμπουρ-Τορούν (pics)

Η Μούρθια και η Ναντέρ βρίσκονται... με το ενάμιση πόδι στο Champions League, με την Νίζνκι να κάνει επίσης το πρώτο «βήμα» κόντρα στην Παρντούμπιτσε, ενώ Τορούν και Φρίμπουρ έδειξαν πως μπορούν να διεκδικήσουν την είσοδό τους απέναντι στους ισχυρούς αντιπάλους τους.

Μια καλή τελευταία περίοδος αρκούσε στη Μούρθια, ώστε να περάσει από το Βέλγιο με 71-62 κόντρα στη Σαρλερουά και να βρεθεί προ των πυλών του BCL. Σε εκείνο το διάστημα, το επιμέρους σκορ 16-24 έκανε τη διαφορά για τους Ισπανούς, με τον Εμάνουελ Κάτε να είναι εξαιρετικός με 23 πόντους, 8/10 σουτ και πέντε ριμπάουντ, ενώ ο άλλοτε... δικός μας Όβι Σόκο είχε 10 πόντους με οκτώ ριμπάουντ. Στην αντίπερα όχθη, ο Άλεξ Λιμπέρ είχε 13 πόντους.

Με ένα φοβερό δεύτερο ημίχρονο, η Ναντέρ «σκόρπισε» με 91-54 την Καρχού και φαίνεται να έχει πάρει επίσης το δικό της εισιτήριο. Η γαλλική ομάδα, μετά το 37-31 του ημιχρόνου, άλλαξε πλήρως το μομέντουμ, για να δεχθεί μόλις 17 πόντους και να σημειώσει άλλους 60, κάνοντας τυπική διαδικασία τη ρεβάνς με τους 18 πόντους του Χαουκούρ Πάλσον, ενώ τόσους είχε ο Ντάρελ Σάμερς για τους ηττημένους.

Η Νίζνι, μετά τον Άρη, είναι στο δρόμο για να ξεπεράσει και την Παρντούμπιτσε, επικρατώντας στο πρώτο ματς με 92-84. Το επιμέρους σκορ 27-15 της δεύτερης περιόδου, που έδωσε προβάδισμα σε διψήφια διαφορά στο ημίχρονο (50-40), ήταν το καθοριστικό διάστημα, για να πάρουν ένα σημαντικό +8 οι Ρώσοι, με τον Ντμίτρι Ουζίνσκι των 17 πόντων και τον Ρόντρικ Όντομ των 15 πόντων και 9 ριμπάουντ. Για τους Τσέχους, οι 30 πόντοι με έξι ριμπάουντ του Ντόνοβαν Τζάκσον δεν αρκούσαν.

Στο όνειρο πιστεύει η Φρίμπουρ, που στο πρώτο ματς έδειξε τα δόντια της στη Σακάρια με 87-85. Θύτης ήταν ο Τζάστιν Ρόμπερσον, που με... τετράποντο στα 14" διαμόρφωσε το τελικό σκορ, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα, σε ένα ματς όπου τελείωσε με 29 πόντους, 11/14 σουτ, τέσσερα ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Κάπως έτσι, πήγαν στράφι οι 27 πόντοι με έξι ριμπάουντ του Ζαν Σαλουμού για την τουρκική ομάδα.

Στο... Χ έμειναν Τορούν και Μπαϊρόιτ, αφήνοντας με το 73-73 ανοικτούς λογαριασμούς. Οι Πολωνοί κοίταξαν στα μάτια τους αντιπάλους τους, που πριν από λίγο καιρό ήταν στο Final Four, με τους Γερμανούς μάλιστα να σώζουν εν μέρει την παρτίδα, αφού ήταν πίσω με 55-51 με την πάροδο 30 λεπτών και έκαναν τη μικρή τους ανατροπή, με τον Αντόνις Τόμας να φέρνει τις δύο ομάδες στα ίσια, ολοκληρώνοντας με 18 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ. Ο Κάρολ Γκρουζέσκι ήταν κορυφαίος της Τορούν με 17 πόντους και έξι ριμπάουντ, ενώ ο Ρομπ Λόουρι πρόσθεσε 13 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και έξι ασίστ. 

Τα αποτελέσματα:

Καρχού-Ναντέρ 54-91
Νίζνι-Παρντούμπιτσε 92-84
Τορούν-Μπαϊρόιτ 73-73
Φρίμπουρ-Σακάρια 87-85
Σαρλερουά-Μούρθια 62-71

Περισσότερα σε λίγο...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ