28.4 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Θρήνος για τον Νίκο Μήλα

Φτωχότερο είναι πλέον το ελληνικό μπάσκετ, το οποίο θρηνεί την απώλεια του Νίκου Μήλα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Ο Νίκος Μήλας συνέδεσε το όνομά του -ως προπονητής- με τον τίτλο που κατέκτησε η ΑΕΚ το 1968, στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Όντας στην τεχνική ηγεσία της «Ένωσης» πανηγύρισε άλλα δύο πρωταθλήματα Ελλάδας, ενώ κατέκτησε κι ένα ακόμα με τον Παναθηναϊκό. Ως παίκτης αγωνίστηκε στους «πρασίνους», κατακτώντας τρία πρωταθλήματα Ελλάδας. Ήταν και διεθνής, συμμετέχοντας με τη «γαλανόλευκη» στα Ευρωμπάσκετ του 1949 (χάλκινο μετάλλιο) και του 1951, τους Μεσογειακούς Αγώνες του 1951 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1952.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΑΕΚ: «Η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί. Ο προπονητής του ολόχρυσου και πιο ένδοξου τίτλου της Ελλάδας, του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου, του Κυπέλλου Κυπελλούχων του ’68, ο τεράστιος Νίκος Μήλας άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή. Με τη «Βασίλισσα» κατέκτησε και 2 πρωταθλήματα (1968, 1970). Ο Ευρωκυπελλούχος τεχνικός «έφυγε» πλήρης ημερών, με βαριά και πλούσια παρακαταθήκη στην αθλητική κονίστρα να τον συνοδεύουν.

Το θλιβερό μαντάτο συντάραξε τα Γραφεία της «Βασίλισσας». Ένας-ένας οι θρυλικοί παίκτες του, πληροφορούμαστε, ότι κατευθύνονται τώρα προς την οικία του εκλιπόντος, στη Νέα Σμύρνη. Ορφάνεψε η ΑΕΚ ακόμη περισσότερο, αλλά είναι τέτοια η περπατησιά του ανδρός, που τον καθιστά (εσαεί) Αθάνατο... Ο Μάκης Αγγελόπουλος, η Διοίκηση, το αγωνιστικό Τμήμα, και όλο το στελεχιακό δυναμικό της ΑΕΚ ΒC εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς τη σύζυγό του Άννα και την οικογένειά του».

 

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΣΕΠΚ: «Ένας από τους πρωτεργάτες του ελληνικού μπάσκετ και δη της προπονητικής, ο Νίκος Μήλας, άφησε την τελευταία του πνοή, έχοντας αφήσει πλούσια παρακαταθήκη στον ελληνικό αθλητισμό με το έργο και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του. Ο Νίκος Μήλας ήταν ο προπονητής που οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1968, με το παλμαρέ του να περιλαμβάνει επίσης δύο πρωταθλήματα (1968 και 1970). Ο ΣΕΠΚ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Νίκου Μήλα».

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρός του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Νίκου Μήλα, ο οποίος «έφυγε» σήμερα (22/7) από την ζωή σε ηλικία 91 ετών. Ο Νίκος Μήλας ήταν ο πρώτος Έλληνας προπονητής, που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο. Οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του «παρθενικού» στην ιστορία ευρωπαϊκού τίτλου ελληνικής ομάδας, του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης το 1968, ενώ είχε μακρά και επιτυχημένη διαδρομή στο ελληνικό μπάσκετ ως διεθνής αθλητής και προπονητής. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρός του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ