24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Θρήνος για την πολιτικό που αγάπησε το μπάσκετ

Η Ισπανία θρηνεί αυτές τις μέρες τον χαμό της Καρμέ Τσακόν, μιας σημαντικής πολιτικού, η οποία έφυγε αιφνιδιαστικά από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία μόλις 46 ετών από έμφραγμα. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα η οποία ανέλαβε ποτέ στην Ισπανία καθήκοντα υπουργού Εθνικής Άμυνας, το 2008 στην κυβέρνηση του σοσιαλιστή Θαπατέρο, ενώ υπηρέτησε σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις και ήταν για κάποιο διάστημα αντιπρόεδρος του Κονγκρέσου.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα γινόταν, όμως, και η ζωή της θα είχε πάρει εντελώς άλλη πορεία, αν σε νεαρή ηλικία δεν είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα. Τότε έπαιζε μπάσκετ στην Αγγλία και μάλιστα σε μια ομάδα με πολύ βαρύ όνομα, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ήταν καλή, όσοι όμως την είχαν γνωρίσει τότε έλεγαν ότι θα γινόταν ακόμα καλύτερη ως προπονήτρια. Μάλιστα και η ίδια είχε αυτές τις βλέψεις και προετοίμαζε την καριέρα της στους πάγκους.

Ο σοβαρός τραυματισμός της, όμως, ανέτρεψε εντελώς τα σχέδιά της, αποφάσισε πως καλύτερο θα ήταν να ασχοληθεί με την πολιτική και στράφηκε προς αυτή την κατεύθυνση. Με μεγάλη επιτυχία, όπως αποδείχθηκε, μέχρι που ο θάνατος την πήρε από τον μάταιο τούτο κόσμο τόσο γρήγορα και τόσο άδοξα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ