Ο Δούκας αποτελεί ένα από τα ερασιτεχνικά σωματεία, στα οποία η δράση έχει σταματήσει από τις αρχές Νοεμβρίου, με το Δαΐς να έχει χάσει τους γνωστούς ρυθμούς του.
Η ομάδα των Βορείων προαστίων εκτός από την αντρική ομάδα η οποία αγωνίζεται στην Β' Εθνική, διαθέτει εξαιρετικά τμήματα υποδομής, με τον υποδιευθυντή του ΑΣΕ Δούκα, Θοδωρή Γιατρά, να μιλάει στην «amarysia.gr» αναφέροντας ότι η επιστροφή στη δράση είναι επιβεβλημένη, και πως πλήττεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός :
«Μέσα σε αυτό το σκηνικό, δοκιμάζονται και πολλές άλλες δραστηριότητες της ζωής μας, που μπορεί να μη σχετίζονται άμεσα με την επιβίωσή μας αλλά της δίνουν χρώμα και ποιότητα. Μια τέτοια δραστηριότητα είναι ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της αθλητικής βιομηχανίας, αγγίζοντας ολόκληρο τον ιστό της κοινωνίας. Το δεύτερο lockdown του Νοεμβρίου οδήγησε και πάλι σε διακοπή τα πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών, βάζοντας τα σωματεία σε αναστολή λειτουργίας αλλά και λουκέτο στις αθλητικές εγκαταστάσεις για μικρούς και μεγάλους αθλητές. Η ζωή του ερασιτεχνικού αθλητισμού μπήκε στον… πάγο και μαζί χιλιάδες αθλητές, προπονητές και εργαζόμενοι στην αθλητική αγορά. Πενήντα και πλέον ημέρες μετά, η ανάγκη επιστροφής στην αθλητική δράση είναι έντονη σχεδόν επιβεβλημένη… Αρκεί να γίνει κάτω από τις κατάλληλες υγειονομικές προϋποθέσεις αλλά και την αρωγή της Πολιτείας».
Όσον αφορά στις ακαδημίες του Συλλόγου των βορείων προαστίων, ο Θοδωρής Γιατράς τόνισε: «Οι 600 και πλέον μικροί αθλητές του ΑΣΕΔ μετρούν αντίστροφα για να επιστρέψουν στα γήπεδα, να ξαναδούν τους φίλους τους και να παίξουν το αγαπημένο τους άθλημα, αυτό που βλέπουν μόνο μέσα από μια οθόνη τις τελευταίες εβδομάδες. Η επιστροφή τους στο γήπεδο είναι ανάγκη, τόσο σωματική όσο και ψυχική».
Όπως σημείωσε, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους αθλητές και προπονητές όλων των αθλημάτων του συλλόγου, όπως συμβαίνει σε όλα τα σωματεία της χώρας : «Πρόκειται για ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που μένουν για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης, με σοβαρό αντίκτυπο σε θέματα υγείας και οικονομίας. Από την ένταση των προπονήσεων και τον αγωνιστικό ρυθμό μπήκαν σε μια μακρά περίοδο απραξίας ή συντήρησης (στην καλύτερη περίπτωση) ενώ παράλληλα στερούνται των μηνιαίων οδοιπορικών τους με τα οποία συμπλήρωναν το εισόδημά τους και βελτίωναν την ποιότητα της ζωής τους .Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πλήττεται και μαζί του πλήττεται ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, που περιμένει στωικά την επιστροφή της στα γήπεδα»