18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Θοδωρής Βαρδιάνος στο Basketa: «Αυτή η παρέα θέλει έναν χρόνο ακόμη»

Ο Αμύντας θριάμβευσε απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας, «βομβαρδίζοντάς» τον από παντού και ο Θοδωρής Βαρδιάνος μίλησε στο Basketa.gr για τη μεγάλη επιτυχία, την πιθανότητα για τα playoffs ανόδου και αυτή την παρέα, που μπορεί να συνεχίσει να κάνει τέτοιες εκπλήξεις για καιρό ακόμη.

Είναι μια παρέα, που έχει αναγκάσει τους πάντες να υποκλιθούν σε αυτή. Ακόμη και ο ισχυρός άνδρας του Ιωνικού, Βαγγέλης Τσάπας, παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Αμύντα στον αγώνα με τον Ιωνικό, σε ένα παιχνίδι, όπου απέναντι στον πρωτοπόρο θεωρητικά δεν ήταν πολλές οι δυνατότητες. Η ομάδα του Υμμητού, όμως, έχει μια μοναδική ικανότητα να μετατρέπει τέτοια παιχνίδια στη λογική, ότι... έχει τον αντίπαλό της, όποιος κι αν είναι αυτός. Με το ίδιο πάθος τόσων ετών, οι συμπαίκτες αυτοί που γνωρίζονται τόσα χρόνια κι έχουν φτάσει σε τόσες επιτυχίες, συνεχίζουν να γράφουν ιστορία.

Ένα σταθερό μέλος αυτής της παρέας, ο Θοδωρής Βαρδιάνος, μίλησε στο Basketa.gr για την αυτοπεποίθηση που έδειξαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του και το πώς κατάφεραν να υποτάξουν τον πρωτοπόρο και, οσονούπω, πρωταθλητή Ιωνικό. Αναφέρεται στην πιθανή προοπτική των playoffs ανόδου, μην κρύβοντας τη θέλησή του για την υπέρβαση, όπως και την παραμονή του «κορμού» του συνόλου του Αλέξη Ζαβού, όπως τον έχουμε συνηθίσει, έχοντες φέρει τόσες χαρές σε αυτό το σύλλογο.

Πώς παίζει οποιαδήποτε ομάδα με τη δική σας αυτοπεποίθηση και σιγουριά με έναν αντίπαλο σαν τον Ιωνικό;

Κοίταξε, η αλήθεια είναι ότι θέλαμε μια μεγάλη νίκη, που δεν είχαμε στην Πυρκάλ με ένα δυνατό αντίπαλο. Δεν τα είχαμε καταφέρει στο παρελθόν και, τώρα, μπήκαμε στο παιχνίδι, βάλαμε τα σουτ που είναι φυσικά θέμα μέρας, ενώ στο πρώτο ημίχρονο ο Ιωνικός δεν ήταν τόσο δυνατός. Στο δεύτερο έπαιξε πιο δυνατά, αλλά επειδή εμείς συνεχίσαμε όπως είχαμε πει να παίξοουμ και ευστοχώντας σε σουτ, καταφέραμε να μείνουμε μπροστά και στο τέλος ήρθε η νίκη. Αντλούμε τη δύναμή μας, από το ότι είμαστε μια παρέα σε αυτή την ομάδα και πάμε πάντα να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο, όποιος κι αν είναι. Και είναι σπουδαίο να κερδίζεις κάθε αντίπαλο, ειδικά αν είναι ο πρώτος.

Μίλησες για την ευστοχία. Εσύ, που έχεις ως κύριο σου χαρακτηριστικό το σουτ και, άρα, γνωρίζεις την ψυχολογία του σουτέρ, τι πιστεύεις πως χρειάζεται για να μπαίνουν 13/30 τρίποντα σε έναν αγώνα;

Εμείς πάντα έτσι παίζουμε και όλες μας οι νίκες έχουν ως κοινό παρονομαστή το μακρινό σουτ. Εγώ κάνω απλά τον ίδιο πράγμα κάθε Σάββατο, αν και φυσικά υπάρχει και το άγχος. Το σουτ πέρα από θέμα μέρας, είναι και ζήτημα ψυχολογίας. Στο ματς αυτό, καταλάβαμε ότι μπορούμε να το χτυπήσουν και να το πάρουμε, ενώ στο τέλος η ψυχολογία ήταν με το μέρος μας, έχοντας και την ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία.

Ανοίγει, θεωρείς, ξανά η κουβέντα για playoffs ανόδου;

Έχουμε άλλα 4 παιχνίδια και τα δύο εξ αυτών με ομάδες, που παλεύουν η μία να μπει στα play out και η άλλη να έχει πλεονέκτημα σε αυτά. Το δίδυμο αγώνων με Καβάλα και Κόροιβο είναι σημαντικό και είναι αυτό που κοιτάμε.

Δε σας εξιτάρει, όμως, η ιδέα του να μπείτε σε αυτά, ενώ είστε σε απόσταση μόνο μίας νίκης;

Η αλήθεια είναι, ότι τρώγοντας έρχεται η όρεξη και αν μας δοθεί η ευκαιρία να κερδίσουμε τα περισσότερα ματς θα το κάνουμε και μπορεί στο τέλος να είμαστε στα playoffs. Δε γίνεται από το ένα Σάββατο στο άλλο να υπολογίζουμε το τι μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε τώρα, όμως, εφόσον κερδίσαμε, να το διεκδικήσουμε. Αν είμαστε, όπως πρέπει, με την Καβάλα και τον Κόροιβο, τότε ο στόχος όντως θα αλλάξει.

Δεν πάει πολύς καιρός, πάντως, από τότε που πανηγυρίζατε όντες μια μέρα έστω στην κορυφή.

Μιλάμε για ομάδα με πολύ μικρό μπάτζετ. Το χαιρόμαστε και παίζουμε όλοι ο ένας για τον άλλο σε αυτή την ομάδα, ενώ αν σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις κάτι, τότε απλά θα το κάνεις. Εμείς πάντα... την αρπάζουμε όποτε μας παρουσιάζεται. Δεν έχουμε πάει ποτέ σε ματς χαλαροί και μη σου πω, ότι αυτή η νίκη με τον Ιωνικό θα μας πεισμώσει και θα μας δώσει μεγαλύτερο κίνητρο.

Αυτή η παρέα έχει γράψει την ιστορία της εδώ και χρόνια. Πόσο καιρό ακόμη θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί;

Αυτό είναι κάτι, που θα συζητηθεί το καλοκαίρι, αλλά μέχρι τότε έχουμε μόνο ένα μήνα. Μπορεί αλλάζοντας πράγματα σε ένα σύλλογο, να αλλάξεις και τον τρόπο σκέψης των παικτών για τη συνεργασία μαζί σου, αλλά ελπίζω να πάνε όλα καλά και αυτή η παρέα να συνεχίσει και τον επόμενο χρόνο. Ο Αμύντας μπορεί να βρει πάντοτε, όμως, τη λύση ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει με τους παίκτες. Αυτό που εισπράττω, πάντως, είναι πως όλοι θα θέλαμε έναν χρόνο ακόμη.

Photo credit : Γιώτα Μπρέκη



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ