20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θλιβερή εικόνα, απαραίτητο το «λίφτινγκ» (vid)

Ο Δημήτρης Ρήγας σχολιάζει το νέο διασυρμό του Παναθηναϊκού και την ακόμα μία αποκαρδιωτική εμφάνιση στην φετινή Ευρωλίγκα.

Είναι γνωστό ότι το κίνητρο αποτελεί το πιο ισχυρό «καύσιμο» για μία ομάδα. Με βάση τα δεδομένα, ήταν βέβαιο ότι η Μπασκόνια θα παρουσιαζόταν πιο αποφασισμένη στο παρκέ του ΟΑΚΑ κι αυτό συνέβη, δίχως να προκαλέσει σε κανέναν την παραμικρή εντύπωση. Άλλωστε έπαιζε τη «ζωή» της. Ωστόσο η ευκολία με την οποία πέτυχε τη νίκη αλλά και η αποκρουστική εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδας προκάλεσαν για ακόμα μία φορά αρνητικές εντυπώσεις.

Το πιο άσχημο μετά από τους αγώνες των «πράσινων» είναι ότι σε όλες τις τελευταίες περιπτώσεις, δεν αξίζει να γίνει καμία κριτική. Διότι αυτό που παρουσιάζει στο παρκέ η ομάδα του Όντεντ Κάτας δεν θυμίζει σε τίποτα τον Παναθηναϊκό, εκτός από τις φανέλες που φορούν οι αθλητές.

Επειδή αποκλείεται σε αυτό το επίπεδο να μην υπάρχει σχέδιο, είναι προφανές ότι αυτό το πλάνο δεν γίνεται κατανοητό από τους παίκτες ή απλώς δεν είναι σε θέση να το ακολουθήσουν. Βέβαια όταν κάποιος θα παρατηρήσει τον Γιώργο Παπαγιάννη στην πρώτη γραμμή, σε πίεση ολόκληρου γηπέδου, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και ο έλεγχος έχει χαθεί.

Όταν οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς σούταραν όλο το βράδυ ελεύθερα τρίποντα χωρίς την παραμικρή πίεση, δεν φταίει το κακό ριζικό και η ατυχία στο «τριφύλλι». Ωστόσο φταίει η ελλιπής προετοιμασία ενόψει της αναμέτρησης και η κακή πνευματική κατάσταση των αθλητών.

Πολλά λόγια δεν χρειάζονται κι ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει η σεζόν στους εγχώριους τίτλους -για τους οποίους ουδείς μπορεί να αισθάνεται σίγουρος ότι θα κατακτηθούν-, οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες τόσο στο έμψυχο δυναμικό όσο και στο τεχνικό επιτελείο.

Ο Όντεντ Κάτας παρέλαβε ένα σύνολο που το δημιούργησε ένας άλλος προπονητής με το γνωστό πρόβλημα στη θέση του πόιντ γκαρντ, όμως αυτό ήταν κάτι που γνώριζε όταν πήρε την απόφαση. Πέρα από το διπλό στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού, δεν έχει παρουσιάσει κάποια αξιόλογη βελτίωση ή κάποια σημαντική διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση.

Πάντοτε ακόμα και ο χειρότερος προπονητής, γνωρίζει πολλά περισσότερα από τον καλύτερο δημοσιογράφο. Αυτός ο νόμος -που ισχύει 100%- δεν απαγορεύει σε κάποιον να δει και να καταγράψει τα κακώς κείμενα. Και το μοναδικό ευχάριστο για τον Παναθηναϊκό τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ότι σιγά-σιγά οι αγώνες ολοκληρώνονται και δεν θα βλέπει τους αντιπάλους του να «περνούν από πάνω του» για καιρό ακόμα.

Ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό, η σεζόν δεν τελειώνει με την παταγώδη αποτυχία στην Ευρωλίγκα -όπως συμβαίνει με τον Ολυμπιακό-, αλλά θα μπορέσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μέσω του Κυπέλλου και του πρωταθλήματος. Ό,τι κι αν συμβεί όμως, το καλοκαίρι θα πρέπει να γίνουν γενναίες αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλιώς θα έχει μία από τα ίδια και του χρόνου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ