23.9 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Θλίψη από Ζιάγκο και Καστρίτη

Το Ρέθυμνο κέρδισε τον Άρη στο Αλεξάνδρειο και εξασφάλισε την παραμονή του στην Basket League, με το Βαγγέλη Ζιάγκο να χαρακτηρίζει τους παίκτες του πρωταθλητές.

Ο προπονητής των Κρητικών ανέφερε ονομαστικά, έναν έναν, τους παίκτες του στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης της 26ης αγωνιστικής της Basket League, εξηγώντας: «Μόλις σας ανακοίνωσα τους φετινούς πρωταθλητές της φετινής σεζόν».

Εν συνεχεία, στάθηκε στα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό πρωτάθλημα, τονίζοντας: «Είμαι ένας από τους ανθρώπους του μπάσκετ, από εκείνους που ξεκίνησαν τη σχέση τους με το άθλημα γιατί μας έσπρωξαν στις αλάνες η χρυσή γενιά του ’87, οι μεγάλες επιτυχίες του Άρη, του ΠΑΟΚ και ούτω καθεξής. Ήρθαμε σήμερα εδώ, όντας μάρτυρες μιας από τις πιο μαύρες σελίδες της αθλητικής/μπασκετικής ιστορίας της Ελλάδας, από το ’87 και μετά. Πιο πολύ θλίβομαι για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί δεν έχω απαντήσεις στα χιλιάδες ελληνόπουλα που κάνουν όνειρα μέσα από το μπάσκετ. Πιο πολύ, όμως, θλίβομαι ως πατέρας δύο παιδιών, που δεν έχω διάθεση να τους σπρώξω στον αθλητισμό. Θέλω να διαψευστώ πανηγυρικά, αλλά φοβάμαι ότι οι ημέρες θα περάσουν και θα ασχοληθούμε επιδερμικά και καφενεακά με το τι έχει συμβεί, για το ποιες είναι οι αιτίες, οι συνέπειες και οι λύσεις. Εύχομαι να πρυτανεύσουν η λογική και η αγάπη προς το άθλημα».

Αναφορικά με το πότε ενημερώθηκαν για την απόφαση να μην κατέβει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, με την Κύμη να παίρνει στα χαρτιά με 20-0 τη νίκη, επεσήμανε: «Ενημερωθήκαμε ερχόμενοι στο γήπεδο για όσα έγιναν σήμερα. Σαφέστατα και δεν χαλαρώσαμε όλο αυτό το διάστημα. Θα έπρεπε να συμβεί ένα αθλητικό θαύμα, να κέρδιζε η Κύμη τον Παναθηναϊκό αγωνιστικά. Και να μην είχε συμβεί αυτό, η ομάδα θα ερχόταν εδώ για να κερδίσει. Οποτεδήποτε διαμορφώνεται αποτέλεσμα έξω από τις τέσσερις γραμμές αποτελεί αλλοίωση. Το σπορ διεξάγεται μέσα στις τέσσερις γραμμές». Τον ρώτησαν και για το αποτέλεσμα στο Πανιώνιος-Χολαργός, αλλά απέφυγε να απαντήσει: «Δεν θέλω να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, λόγω σεβασμού».

O προπονητής του Άρη, Γιάννης Καστρίτης, δήλωσε από την πλευρά του: «Συνήθως μετά τα παιχνίδια ερχόμαστε για να σχολιάσουμε τα του αγώνα που μόλις τελείωσε. Αυτή τη στιγμή δεν έχω μεγάλη διάθεση να σχολιάσω κάτι για το παιχνίδι. Θα προσπαθήσω να μιλήσω όσο πιο ώριμα και συνετά μπορώ, ώστε να μην αδικήσω την προσπάθεια των παικτών και όσων ήταν κοντά στην ομάδα, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και δεν έκλεισε όπως εμείς θέλαμε, με μια νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου αρχικά τον κόσμο μας που ήταν δίπλα στην ομάδα σε όλες τις δυσκολίες και έχει μεγάλο μερίδιο από ό,τι καλό κατάφερε η ομάδα φέτος. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν και τους συνεργάτες μου που ήταν πολλοί. Δεν αναφέρω ονόματα για να μην αδικήσω κανέναν. Όλοι έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους, κάθε ημέρα. Ιατρός, φυσικοθεραπευτές, γραφείο Τύπου, φροντιστές. Όλοι βοήθησαν για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας. Θα μου επιτρέψετε να μην πω τίποτα για το παιχνίδι. Λυπάμαι για όσα ζούμε στο μπάσκετ τελευταία και τις συνθήκες που δημιουργούνται. Πραγματικά, δεν ξέρω τι έχουμε να δούμε ακόμα μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Εάν δεν φθάσαμε ήδη στο μηδέν, είμαστε πολύ κοντά. Εάν όλοι δεν βρούμε λύσεις με πολύ καλή διάθεση, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα έχει δουλειά τα επόμενα χρόνια».

Σε ερώτηση για το εάν θεωρεί πως με όσα έγιναν τελευταία υπάρχει αλλοίωση πρωταθλήματος, απάντησε: «Όποιος δεν βλέπει το προφανές, ότι το πρωτάθλημα δεν κρίθηκε μέσα στο γήπεδο, κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του. Μιλάω για την παραμονή, τη βαθμολογική κατάταξη. Φοβάμαι ότι υπάρχουν και χειρότερα μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος». Ρωτήθηκε και για το εάν θα παραμείνει στους Θεσσαλονικείς, εξηγώντας: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε μιλήσει ακόμα με τον κ. Γουλιέλμο. Ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα, πρέπει να ηρεμήσουμε, να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή βάση. Προφανώς και θέλω να μείνω στην ομάδα. Αυτή είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα, για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα στον Άρη. Καλό είναι να κάτσουμε όλοι κάτω σε ένα τραπέζι, να συζητήσουμε με γνώμονα το καλό του Άρη. Έχουν γίνει επιδερμικές συζητήσεις, απέχουν όμως πολύ από το να κάτσουμε και να συζητήσουμε σε σοβαρή βάση. Προερχόμαστε από μια πολύ πιο δύσκολη χρονιά, από ό,τι έχει βγει προς τα έξω. Η συζήτηση που πρέπει να γίνει πρέπει να είναι πολύ πιο πάνω από σοβαρή. Με ευθύνη και ειλικρίνεια προς αυτή την ομάδα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ