21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Θεός Ήφαιστος, «έκαψε» τον Προμηθέα!

Ένας απίστευτος Ήφαιστος ήταν... πραγματικός «θεός της φωτιάς» για άλλη μια φορά στην έδρα του και υπέταξε... άλλον έναν Ευρωπαίο αντίπαλο, με τον Προμηθέα Πατρών να γονατίζει στη Λήμνο με 82-67, στο ίσως καλύτερο ματς των παικτών του Σωτήρη Μανωλόπουλου στην Basket League, που έδειξε πως, με ορμητήριο το νησί, μπορεί να διεκδικήσει κάτι πολύ μεγαλύτερο από την παραμονή, όντας στην πρώτη οκτάδα.

Το παιχνίδι

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, με αμφότερες να στηρίζοντας στους Αμερικανούς, αλλά την άμυνα του Προμηθέα και οι λύσεις των Λίποβι-Μέιερ να κάνουν τη διαφορά, για το +5 στα πρώτα 5.5 λεπτά (11-16). Η αντίδραση ήρθε... από Έλληνες για τους γηπεδούχους, με τον Μανωλόπουλο να τους ωθεί σε επιμέρους 12-2, με το οποίο πήραν κεφάλι στο σκορ, αφήνοντας τους αντιπάλους τους χωρίς σκορ εντός παιδιάς στο ίδιο διάστημα (23-18).

Ο Γόντικας και ο Σταμάτης είχαν επίσης βρει ρυθμό, με αποτέλεσμα μέσα σε τρία λεπτά στη δεύτερη περίοδο να πάρουν για πρώτη φορά διαφορά σε διψήφιο νούμερο (32-22). Η γραμμή βολών δε θα μπορούσε να αποφέρει κάτι στους Αχαιούς, με τον Φρειμάνις και τον Γκότσερ να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και να συνεχίζουν το εξαιρετικό διάστημα του Ηφαίστου, με αποτέλεσμα το +18 του ημιχρόνου (47-29).

Ένας Λίποβι και ένας Μπράουν δεν... μπόρεσαν να φέρουν αλλαγή σκηνικού για τον Προμηθέα, με την απόσταση να μειώνεται το πολύ μέχρι τους 15 πόντους στην τρίτη περίοδο, ήτοι το 50-35 στο πρώτο λεπτό της. Κι αυτό, γιατί οι Μπρέιζελτον και Έβανς μπήκαν επίσης στο πνεύμα του αγώνα, κάτι που είχε ως συνέπεια ο Ήφαιστος να επιβάλει σε απόλυτο βαθμό την κυριαρχία του, μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο με αέρα 20 πόντων (67-47).

Μούρτος και Σμιθ ανέλαβαν δράση, με τη σειρά τους, με ένα τρίποντο του πρώτου να γράφει στο κοντέρ ακόμη και +23 (70-47). Ήταν εμφανές, ότι ο Προμηθέας δεν μπορούσε να σταματήσει τη «λαίλαπα», που υπήρχε μπροστά του, επομένως η κατάσταση αναστρέψιμη δεν ήταν. Τίποτα το αξιοσημείωτο δεν υπήρξε από την πλευρά των παικτών του Γιατρά, πέραν ίσως της παρουσίας των Μαντζούκα και Σανδραμάνη, σε μια διαδικαστική περίοδο, όπου ο Ήφαιστος πανηγύρισε δικαίως ένα σπουδαίο θρίαμβο.

Δεκάλεπτα: 23-18, 47-29, 67-47, 82-67

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: Ο Ήφαιστος Λήμνου είχε πολλούς παίκτες, οι οποίοι έκαναν εξαιρετική δουλειά, εξ ου άλλωστε και το αποτέλεσμα. Εκείνος, όμως, που θα ξεχωρίσουμε, είναι ο αρχηγός του, Σωτήρης Μανωλόπουλος. Ο έμπειρος φόργουορντ τελείωσε το ματς με 13 πόντους και 5/7 σουτ, όντας ουσιαστικός, με τους 8 εξ αυτών στο τέλος της πρώτης περιόδου, όταν ο Ήφαιστος ανέτρεψε το 11-16 και προηγήθηκε με 23-18, δημιουργώντας μομέντουμ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ήφαιστος Λήμνου χρειάστηκε να έχει φυσιολογικά ποσοστά σε δίποντα (54% έναντι 43%) και τρίποντα (40% έναντι 21%), για να πάρει αυτή την νίκη, παρότι μέτρησε οκτώ λιγότερες κατοχές στο παιχνίδι, με δέκα λιγότερα επιθετικά ριμπάουντ και δύο λιγότερα λάθη.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ