24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Θεωρητικά οριακό, στην πράξη ξεκάθαρο! (vids)

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ θα αναμετρηθούν με τους Γιούτα Τζαζ σ' ένα ζευγάρι των playoffs του ΝΒΑ που μοιάζει αμφίρροπο αλλά ίσως δεν είναι τελικά και τόσο...

Το περσινό καλοκαίρι οι Θάντερ προχώρησαν σε μία κίνηση με ξεκάθαρο στόχο. Πρόσθεσαν δίπλα στον Ράσελ Ουέστμπρουκ τους Πολ Τζορτζ και Καρμέλο Άντονι. Οι προσθήκες αυτές δεν έγιναν με στόχο τον εντυπωσιασμό. Έγιναν με σκοπό η ομάδα να πρωταγωνιστήσει ξανά και γιατί όχι να κάνει ότι είχε κάνει και το 2012 όταν είχε φτάσει μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος, αλλά είχε ηττηθεί με 4-1 από τους πανίσχυρους τότε Μαϊάμι Χιτ. Το αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων θα κριθεί με βάση την πορεία της Οκλαχόμα στα playoffs. Κι αυτό είναι το σωστό, καθώς η ομάδα αν δεν κατόρθωνε να μπει καν στην postseason τότε θα είχε αποτύχει παταγωδώς. Το συγκρότημα του Μπίλι Ντόνοβαν εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν στις 9 Απριλίου. Στη συγκατοίκηση με τους Γιούτα Τζαζ και τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς υπερτερούσε κι έτσι πήρε το πλεονέκτημα έδρας για τον πρώτο γύρο.

Ο άνθρωπος ο οποίος καθοδηγεί τους Θάντερ βρίσκεται για τρίτη διαδοχική χρονιά στην άκρη του πάγκου τους. Προέρχεται από το κολέγιο της Φλόριντα, μια και ήταν τεχνικός των Gators για 19 ολόκληρα χρόνια (1996-2015). Στην πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ οδήγησε την ομάδα που είχε ακόμα στις τάξεις της τον Κέβιν Ντουράντ μέχρι και τους τελικούς της Δύσης, όπου λίγο έλειψε να πετάξει εκτός τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Η περσινή αγωνιστική περίοδος έχει μείνει στην... άκρη καθώς ο Ουέστμπρουκ ήταν απελπιστικά μόνος. Φέτος καλείται να οδηγήσει ξανά τον οργανισμό σε κάτι πολύ καλό. Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε οι ιθύνοντες έκαναν τα πάντα ούτως ώστε να ισχυροποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το ρόστερ. Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ παραμένει ο απόλυτος ηγέτης, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως ο Τζορτζ και ο «Μέλο» έχουν βρει ξεκάθαρους ρόλους. Τώρα είναι η ώρα που αυτό πρέπει να συμβεί... Οι προσωπικότητες «μετράνε» πολύ στα πλέι οφ κι αυτό αναμένεται να φανεί.

Δείτε σε δράση τους Θάντερ:

https://www.youtube.com/watch?v=LccChJEUNQQ

Η ομάδα του προπονητή

Οι Γιούτα Τζαζ αποτελούν μία ομάδα που θυμίζει σε πολλά ευρωπαϊκό σύλλογο. Πρόκειται για ένα φοβερά συγκροτημένο σύνολο το οποίο ακολουθεί πιστά τα όσα πρεσβεύει ο προπονητής του. Ο Κουίν Σνάιντερ βρίσκεται για τέταρτη σεζόν στην άκρη του πάγκου και είναι ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας. Με μεγαλύτερα αστέρια του ρόστερ τους Ρούντι Γκομπέρ και Ρίκι Ρούμπιο, θα μπορούσε να πει κάποιος πολύ εύκολα ότι οι Μορμόνοι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους κι αν προσθέσουν και κάποιον σούπερ σταρ θα μπορούν να ελπίζουν σε κάτι σπουδαίο. Παρ' όλα αυτά δεν έχουν μόνο μέλλον, αλλά και παρόν. Αυτό απέδειξαν ξεκάθαρα φέτος. Στις 8/4 έγιναν η τέταρτη ομάδα από τη Δύση που εξασφαλίζει την παρουσία της στα playoffs. 

Η τριπλή ισοβαθμία στο 48-34 τους έσπρωξε στην πέμπτη θέση και το συναπάντημα με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ δεν είναι και το καλύτερο δυνατό σενάριο. Παρ' όλα αυτά, με βάση τις αρχές τους και το σύστημά τους θα προσπαθήσουν να κάνουν τη «ζημιά» στους αντιπάλους τους. Το μυστικό κρύβεται και πάλι στη δουλειά του Σνάιντερ. Θα περιορίσει τα αστέρια των Θάντερ; Κι αν ναι σε τι βαθμό; Η επίθεση λογικά θα δουλέψει αρκετά καλά αφού είναι δομημένη σε στέρεες βάσεις... Κανείς όμως δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα είναι αρκετό αυτό για να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση.

Δείτε τους Τζαζ σε δράση:

https://www.youtube.com/watch?v=Kt-vG983k6s

Η πρόβλεψη

Το ζευγάρι ανάμεσα στην ομάδα που τερμάτισε τέταρτη κι αυτή που τερμάτισε πέμπτη -έχοντας μάλιστα το ίδιο ρεκόρ- δεν είναι παράλογο να θεωρείται ισοδύναμο και πολύ «ανοιχτό». Παρ' όλα αυτά, κατά τη γνώμη μας ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος στη σειρά ανάμεσα στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και τους Γιούτα Τζαζ ανήκει στους πρώτους. Η παρέα του Ουέστμπρουκ ονειρεύεται να φτάσει πολύ ψηλά. Το ατομικό ταλέντο περισσεύει και σε τέτοιες καταστάσεις μετράει σε μεγάλο βαθμό η διάθεση και η ικανότητα, εκτός συστημάτων. Δύσκολα θα υπάρξει «σκούπα», αλλά το 4-1 ή 4-2 υπέρ της Οκλαχόμα μοιάζει στα μάτια μας το πιθανότερο σκορ της σειράς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ