19.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Θετική αντίδραση από Ισπανία και Ιταλία για το καλεντάρι

Οι ομοσπονδίες της Ισπανίας και της Ιταλίας είπαν με τον δικό τους τρόπο το "ευχαριστώ" προς τη FIBA και τον γενικό γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Ανδρέα Ζαγκλή για το νέο καλεντάρι που ανακοίνωσε σήμερα.

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, τόνισε πως η αλλαγές στο καλεντάρι ήταν αλλαγές ανάγκης λόγω της κατάστασης που βιώνει ο πλανήτης και πως είναι σημαντικό πως έγιναν μόλις δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: "Το καλεντάρι βελτιώνει τη συνύπαρξη όλων των εμπλεκόμενων πλευρών: Ομοσπονδίες, διοργανώσεις, ομάδες, αθλητές. Η προσαρμογή των ημερομηνιών έχει θετικό αντίκτυπο για τους αθλητές, καθώς ένα κορεσμένο ημερολόγιο θα έβλαπτε. Με αυτό το έργο το παγκόσμιο μπάσκετ θα είναι έτοιμο να βγει ακόμη πιο δυνατό στον κόσμο όταν αυτή η πανδημία ξεπεραστεί".

Ο Γκαρμπαχόσα εξέφρασε και τη ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι η FIBA δεν άλλαξε τις ημερομηνίες του Ευρωμπάσκετ Γυναικών, το οποίο θα φιλοξενήσουν από κοινού Ισπανία και Γαλλία: "Οι δύο ομοσπονδίες βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία από την αρχή. Είναι επίσης ένα καλό "βραβείο" για τη Βαλένθια, που θα φιλοξενήσει τους αγώνες, καθώς μας στήριξαν από την αρχή με το μεγαλύτερο δυνατό ενθουσιασμό. Δεν θα τους απογοητεύσουμε".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Τζιάνι Πετρούτσι, τόνισε: "Δεν μπορώ παρά μόνο να ευχαριστήσω τον γενικό γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, για τη στάση που επέδειξε, για το πόσο κοντά βρισκόταν στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια αυτών των πολύ δύσκολων στιγμών. Είχε τη σωστή προσέγγιση, παίρνοντας εγκαίρως τις αποφάσεις που ελπίζαμε ότι θα πάρει. Η FIBA επιβεβαίωσε ότι η Ιταλία θα φιλοξενήσει ένα γκρουπ του Ευρωμπάσκετ που θα μετακινηθεί χρονικά το 2022. Αυτό θα διεξαχθεί στο Μιλάνο και θα προσφέρει την απαιτούμενη ώθηση στις δράσεις μας, όταν θα είμαστε και πάλι ασφαλείς ξανά για να παίξουμε μπάσκετ". 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ