23.2 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Θα παίξουν με την Εθνική Τουρκίας οι παίκτες της Εφές

Νέα διάσταση στο δίλημμα Ευρωλίγκα ή FIBA ήρθε να δώσει τουρκικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η Εφές Αναντόλου επιτρέπει στους δύο Τούρκους διεθνείς που έχει στο ρόστερ της να αγωνιστούν με την Εθνική στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Ενώ οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε έχουν ήδη ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο, για να ενισχύσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους στα «παράθυρα» του Νοεμβρίου, οι Ντόγκους Μπαλμπάι και Μπιρκάν Μπατούκ θα θέσουν κανονικά εαυτόν στη διάθεση του Ουφούκ Σαρίτσα, σύμφωνα με το basketfaul.com. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συγκρότημα της Κωνσταντινούπολης τους επέτρεψε να επιλέξουν εάν θα αγωνιστούν στα προκριματικά ή την Ευρωλίγκα κι εκείνοι προτίμησαν τη διοργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Η Εφές Αναντόλου θα παίξει στις 23 Νοεμβρίου στη Λιθουανία απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας και την ίδια ημέρα η Εθνική Τουρκίας θα αγωνιστεί με τη Λετονία στην Άγκυρα, ενώ τρεις ημέρες μετά θα βρεθεί στο Κίεβο, για να τεθεί αντιμέτωπη με την Ουκρανία. «Συμπληρώσαμε το σχετικό αίτημα στην ομοσπονδία για την εθνική ομάδα. Υπάρχουν είκοσι τέσσερις παίκτες στην προεπιλογή. Εάν είμαστε στην τελική δωδεκάδα θα παίξουμε με την Εθνική», ανέφερε ο Ντόγκους Μπαλμπάι σύμφωνα με το δημοσίευμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ